RETSEPT Juustune suvikõrvitsa-tomativorm

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juustune suvikõrvitsa-tomativorm.
Juustune suvikõrvitsa-tomativorm. Foto: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on juustune suvikõrvitsa-tomativorm.

Vaja läheb:

  • 6 tomatit
  • 500-600 g suvikõrvitsat
  • 4-5 punast sibulat (sobib ka tavaline)
  • soovi korral mõned küüslauguküüned
  • oliiviõli
  • soola, pipart
  • 3spl värsket majoraani või punet (valikuline)
  • 50-100 g riivitud tugevamaitselist juustu (sobib ka sinihallitusjuust)

Valmistamine:

Pese suvikõrvits ja tomatid korralikult puhtaks. Lõika neist umbes 5 mm paksused viilud. Samuti viiluta sibulad võimalikult õhukesteks viiludeks. Lao köögiviljaviilud õlitatud ahjuvormi. Piserda köögiviljadele veidi õli ja maitsesta soolaga. Puista peale hakitud küüslauk, maitseroheline ja soovi korral veel veidi juustu. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni köögivili on piisavalt pehmenenud ja maitsestunud. Söö soojalt.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles