Leedu beebid võtsid taas roomamises mõõtu

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Kuvatõmmis

Üheksa kuu vanusel Olivijal kulus vaid 13 sekundit, et läbida viiemeetrine rada. Selle saavutusega krooniti ta Leedu kiireimaks beebiks. Eriolukorra tõttu toimus legendaarne võistlus seekord aga perekondade elutubades.

Kokku võistles 13 beebit, kelle vanemad olid võistluseks kodudesse rajad ehitanud. Ülekanne toimus nädal tagasi Facebookis, 14. osalema pidanud beebi otsustas võistlustulle astumise asemel uinaku kasuks.

«Muidugi ei mõista ta, mis just juhtus. Olivija on beebi,» ütles ema Ana pärast võistlusi. «Me uskusime Olivija võitu, kuna ta tõesti roomab väga kiiresti. Ja teate, mis oli finišis? Meie loomatoit. See on tema jaoks maailma parim asi, ta ei vajagi mingeid muid mänguasju.»

Tund aega enne võistlust õpetasid 29-aastane Audrone ja 33-aastane Tomas oma kümnekuust poega Rokast viiemeetrist punase lindiga märgitud rada läbima. Vanemad testisid erinevaid vahendeid, kuidas beebit ergutada – mängu võeti nii lemmikmänguasjad, kallistus emmelt kui lubadus uudistada pärast roomamist nõudepesumasinat.

«Meie beebi oli parim, kuigi ta ei võtnud,» ütles Tomas pärast oma poja neljanda koha kohta.

Võistluse korraldaja Loreta Stakauskaite ütles Reutersile, et beebiroomamine olid korvpallivõistluste ajal populaarne vahepala. Selleks, et hoida kõigi tervist, toimusidki sel aastal need hoopis veebi vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles