PALJUD EKSIVAD ⟩ Ekspert tegi kindlaks: kas kurk käib külmkappi või mitte

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Värskelt krõmpsuv kurk on nii mõnus, aga kus tuleks seda rohelist köögivilja säilitada, et ta oma parimas värskuses püsiks? Paljud inimesed arvavad, et kurki tuleks hoiustada külmkapis, teised on aga veendunud, et kurk armastab toasoojust, kirjutab Mirror.

Paljudele võib tulla üllatuseks, aga selleks, et kurgid oma maitse säilitaks, tuleb neid hoiustada toasoojas kapis. «Kurgid on tundlikud temperatuurile alla 10 kraadi. Sellest temperatuurist madalamal muutuvad kurgid vesiseks ja lagunevad kiiremini, kui need, mis seisavad kapi peal toasoojas,» ütlevad California ülikooli teadlased. Näiteks küüslauk, paprika ja kartul armastavad samuti toasoojas olla, samas kui spinat, rohelised oad ja brokoli säilivad just külmkapis paremini.

Loe ka: Teadlased tegid kindlaks: kas panna tomatid külmikusse või ei

Ka puuvilju nagu maasikaid, viinamarju, vaarikaid ja kirsse tuleks hoida külmkapis, kui õunad, avokaadod, mangod ja banaanid eelistavad toasooja temperatuuri. Kui mõned inimesed ütlevad, et õunad säilivad paremini pimedas kohas, siis teised peavad hoopis külmkapi jahedust säilimise võtmesõnaks.

Pea meeles, et alati kui tood koju kurke, aseta need lihtsalt kapi peale, sest krõmpsuva omaduse säilitamiseks sobib toasoe temperatuur kõige paremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles