Just sel põhjusel tuleb kõigepealt kasutada palsamit ja alles seejärel šampooni

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Tavaliselt pestakse juukseid kõigepealt šampooniga ja seejärel kantakse peale palsam. Asjatundjate sõnul pole see tüüpiline meetod siiski tingimata parim viis – tasub proovida vastupidist pesukorda, kirjutab The Independent.

Kullafond: lugejate suure huvi tõttu taasavaldasime loo, mis ilmus esimest korda 13. juunil 2020.

Juuksepalsami kasutamine esimesena on fantastiline viis kiharatele veelgi rohkem niisutust anda. Palsami liigne kasutamine võib muuta juuksed küll siledaks, aga palju raskemaks. Vastupidine pesemistehnika on viis, kuidas seda raskustunnet vähendada, samas tagades juustele vajaliku niisutuse.

Nouveau Champ nime kasutav blogija proovis järele, kas see viis on tõesti nii hea, nagu räägitakse. «Märkasin, et juuksed on märjalt täpselt sama tulemusega, nagu siis, kui kasutan šampooni esimesena ja seejärel palsamit,» kirjutas ta oma blogis. «Aga kui juuksed olid ära kuivanud, nägid need palju paremad välja ja olid mõnusamad,» jätkab ta, et tõeline efekt paistis silma alles siis, kui juuksed ära kuivasid.

Paljud juukseprofid soovitavad seda vastupidist võtet, sest kiharad saavad enam niisutatud. Leidub ka tooteid, mille juhises ongi kirjas, et kõigepealt tuleb kasutada palsamit ja alles seejärel šampooni. Vastupidine tehnika on hea, kuna tavapärase meetodi järgi tegutsedes ei pesta palsamit korralikult välja ja juuksed muutuvad liiga raskeks ning määrduvad kiiremini. Kui aga jätad šampooni kasutamise viimaseks, pesed palsami kindla peale maha, samas kiharad on korralikult niisutatud.

Proovi ka seda nippi: osta poest palsam ja šampoon, mis ei ühildu omavahel. Näiteks šampoon vali rasustele juustele, sest pesed sellega peanahka, aga palsam vali kuivadele juustele, sest juukseotsad vajavad kõige enam niisutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles