VAATA JÄRELE ⟩ Koogikuninganna Sandra Daškova valmistab Pavlova kooki

Sandra Daškova oma lastega kokkamas.

FOTO: Powerhouse kommunikatsioonibüroo

Täna kell 11.00 valmistab koogikuninganna Sandra Daškova Tere Piim Facebooki lehel toimuvas otseülekandes populaarset Pavlova kooki, et tähistada kooliaasta lõppu. Maitsemeel kannab üritust üle ka siinsamas.

Sandra Daškova kogus oma varasemas elus kuulsust oma kauni välimusega, esindades Eestit 2011. aastal võistlusel Miss International. 2018. aastal otsustas Daškova ennast proovile panna aga hoopiski teistsuguses valdkonnas ning naine võttis osa saate Eesti Parim Pagar neljandast hooajast, kus ta võitis esimese koha.

Täna valmistab Daškova kuulsat beseel põhinevat Pavlova kooki, mis on oma nime saanud kuulsa vene baleriini Anna Pavlova järgi. Naine jagab maitsvaid retsepte ning toiduinspiratsiooni muuhulgas ka oma Instagrami kontol. Sandra jagas meiega ka täna valmiva koogi küpsetamisjuhiseid:

Sandra Daškova avaldab nippe, kuidas teha eriti hõrku ja õhulist Pavlova kooki ja kuidas valminud kook ka ära kaunistada.

FOTO: Powerhouse kommunikatsioonibüroo

Väiksem pavlova (23cm)

  • 4tk munavalget
  • 225g suhkrut
  • 1 vaniljekaun või vaniljesuhkrut
  • 1tl tärklist
  • 1,5tl valge veini äädikat või sidrunimahla
  • Soola
  • Toorjuustu
  • Tere vahukoort
  • Tere vanilje kohupiimapastat
  • Tuhksuhkrut
  • Passionit
  • Meelepäraseid värskeid marju

Suurem pavlova (32cm)

  • 6tk munavalget
  • 340g suhkrut
  • 1 vaniljekaun või vaniljesuhkrut
  • 1,5tl tärklist
  • 2,5tl valge veini äädikat või sidrunimahla
  • Soola
  • Toorjuustu
  • Tere vahukoort
  • Tere vanilje kohupiimapastat
  • Tuhksuhkrut
  • Passionit
  • Meelepäraseid värskeid marju

Kuumuta ahi 160 kraadini. Mikserda munavalged ja näputäis soola seebitaoliseks vahuks. Hakka supilusika haaval suhkrut lisama. Mikserda seni kuni vaht on tugevate tippudega ning kogu suhkur on sulanud. Poolita vaniljekaun, kraabi sellest sisu välja ning pane see vahu hulka. Soovi korral võid vaniljekauna asendada ka 2 tl vaniljesuhkruga.

Nüüd lisa tärklis ja valge veini äädikas või sidrunimahl ning mikserda kõik uuesti umbes 10 sekundi jooksul läbi. Nüüd saad ise valida, kas pritsid väikesed Pavlovad või ühe suure, kui suure, siis kas auguga või ilma – väga edukalt saad teha Pavlovaid ka lusika abil. Kui teed suure auguga, siis välimise ringi diameeter on 23cm või 32cm ja sisemise ringi diameetrid vastavalt 11cm ja 19cm.

Joonista markeriga ringid küpsetuspaberile, keera see teistpidi, nii et markeriga joonistatud jääks teisele poole ja alles siis pane munavaht selle peale. Jäta Pavlovale sisse süvend, et hiljem saaks sinna kreemi panna. Kui Pavlova on valmis, pane ahju ja alanda kuumust 110 kraadini. Lase sellel ahjus küpseda kuskil 1,5 tundi. Ära vahepeal ust ava.

Kui küpsemisaeg on täis, ava tasakesi uks ning lase sel jahtuda. Võta täiesti jahtunud Pavlova ettevaatlikult küpsetuspaberi küljest lahti ning aseta serveerimisalusele. Kreemi jaoks mikserda vahukoor ja toorjuust tugevaks vahuks. Soovi korral lisa juurde ka kohupiimapasta. Sega uuesti läbi. Maitsesta segu ka tuhksuhkruga, pigem jäta hästi õrnalt tunda magusat maitset, sest Pavlova on ise magus. Pritsi või tõsta lusikaga kreem Pavlova peale. Tee passionid pooleks ning võta sisu välja ja jaota see Pavlova peale laiali. Kaunista värskete marjadega ning naudi!