Šokolaad hommikusöögiks ja teisi veidraid kaalulangetusnippe

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Söö väiksem ports, liigu regulaarselt, jälgi tervislikke eluviise – me kõik oleme nende soovitustega juba ammu kursis, aga tahaks midagi teistsugust. Popsugar reastas üles veidrad ent tõhusad viisid, kuidas kehakaalu alandada.

Siin on 10 veidrat viisi kehakaalu langetamiseks:

1. Söö hommikuks šokolaadi

Enda soovidele alistumine võib olla see viis, kuidas rahuldamatule magusaisule pidurit tõmmata. Loomulikult ei tähenda see seda, et võid korraga terve šokolaaditahvli pintslisse pista. Lisa mõni tükike hommikupudrule, müslile või kohvi sisse. Tervislikult magusat süües ei tiirle mõtted koguaeg maiustuste ümber.

2. Võta suuri ampse

Olgu see supp, salat või mõni teine toit, jäta toidutükid võimalikult suureks. Suuremate tükkide närimine võtab rohkem aega ja tähendab, et sa ka mälud kauem. Mida aeglasemalt toitu sööd, seda rohkem täis su kõht tundub.

Võid proovida ka vastupidiselt: haki kõik toiduained võimalikult peeneks, et visuaalselt tekiks tunne nagu taldik oleks rohkem täis.

3. Söö koos mehega

Uuringud on näidanud, et mehe ees süüakse väiksemaid koguseid.

4. Maksa sularahas

Toidu eest sularahas maksmine aitab sul tarbimist paremini teadvustada. Sedasi ostad vähem rämpstoitu või muud ebatervislikku.

5. Joo sooja vett

Selle asemel, et juua klaasitäis külma ja karastavat vett, hakka hoopis sooja (lausa kuuma) temperatuuri eelistama. Klaasike sooja vett enne toidukorda tekitab tunde, et kõht saab rutem täis ja seeläbi sööd vähem.

6. Tee oma toidust pilti

Söögikordade ja snäkkide jäädvustamine on parim viis päevase kaloraaži jälgimiseks. Tee foto kõigest, mida oled päeva jooksul söönud – isegi peotäiest pähklitest ja kommidest. Toidu jäädvustamine aitab reaalsemalt aru saada, millise koguse päeva jooksul ära tarbid.

7. Söö peegli ees

Peegli ees näed, kuidas sööd. Isegi uringud on näidanud, et see võib ülesöömist takistada.

8. Vali siniseid toone

Eksperdid on öelnud, et sinine toon ei mõju eriti isuäratavalt. Pane lauale sinised taldrikud ja kasuta sama tooni salvrätikuid.

9. Hämar valgustus

Valgustuse hämaraks muutmine on rahustav. Uuringud on näidanud, et sellisel viisil naudid oma toitu rohkem ja sööd vähem. Ka taimed, laudlina, maalid, kamin ja klassikaline muusika aitab rahulikku meeleolu luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles