Trikid, kuidas soojendada pitsat nii, et see läbi ei vettiks

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sa armastad pitsat, tead, et see on hea suutäis ka järgmisel päeval. Küll aga võib mikrolaineahjus pitsat soojendades lõppeda asi nii, et sul on taldrikul vesine viil.

Pitsarestoran Domino’s jagas oma kodulehel aga huvitavat trikki. Nimelt soovitavad nad pitsalõiguga koos mikrolaineahju panna ka pool tassi vett. Soojenda 30 sekundit ja tulemuseks on krõbe amps.

Kulinaariainstituudi kokk Palak Patel ütleb aga AOLile, et ta küll saab triki põhimõttest aru – see töötab niiskuse ümbersuunamise teel – aga soovitab siiski paari asja silmas pidada.

«Tasub meeles hoida, et kõik mikrolaineahjud on erinevad,» ütleb Patel. «Kui sul on väiksema võimsusega vanem ahi, siis vajad ilmselt rohkem kui 30 sekundit. See on katse ja eksituse meetod.»

Patel soovitab kasutada ka 30protsendilist võimsust – nii soojeneb roog aeglasemalt ja ühtlasemalt.

Ta ise Domino trikki aga proovida ei taha, sest eelistab pitsat soojendada pannil. «Kui põhi on mõnus ja krõbe, lisa pannile paar tilka vett ja kata see mõneks minutiks kaanega,» õpetab ta. «Pitsa puhul tuleb arvestada, et siin on palju muutujaid. Koorik peab olema krõbe, kaste peab hoidma keskosa mõnusa, juust ja pitsakate peavad samuti olema krõbedad. Selle tulemuse saavutad pliidil.»

Kui sul on vaja soojendada aga tervet pirukat, kasuta parem praeahju. Mässi pitsa foolihumisse, aseta küpsetuspaberil ahju ning soojenda 135 kraadi juures 25 minutit. «See tõesti töötab,» vannub Patel. «Ma olen aastaid nii teinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles