PALJUD UNUSTAVAD Üks väga oluline asi, mida pärast seksi teha tuleb

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kanadas tehtud uuringu kohaselt võibpärast seksi kaisutamine ja kallistamine parandada teie suhteid. Avaldatud uuring näitas, et suudlemine, armatsemine ja mõnus vestlus pärast vahekorda olid kõik seotud parema rahuloluga nii seksuaalsuse, kui paarisuhte osas.

Women’s Healthi sõnul tunneb sellisest järelnaudingust rõõmu just vanem generatsioon. Isegi uuringus osalenud mehed ütlesid, et vahekorrajärgne kudrutamine aitas suhet tunduvalt lähedasemaks muuta.

Litsentseeritud abielu- ja seksiterapeut Kat Van Kirk avaldab, et kõik need tegevused vabastavad oksütotsiini, mis muudab inimesed kõige osas rohkem rahulolevaks. Oksütotsiini nimetatakse ka armastusehormooniks, kuna see vabaneb meeldiva füüsilise kontakti kaudu ja on tõestatud, et omavaheline intiimsus suureneb veelgi.

Pärast seksi piisab kasvõi üksteise kõrval lamamisest, sest ka see on üks suhtlemise vormidest. «See aitab lõõgastuda, vaimset ja füüsilist valu leevendada ning tugevdada partnerite vahelist pühendumust,» kommenteeris Van Kirk. Mis saaks olla veel parem, kui intiimne olemine pärast seksi viib uue kirehoo ehk vahekorrani.

Pärast seksi tasuks teineteist kaisutada ja hellitada kauem kui 15 minutit nagu tegid ka uuringus osalejad, kes tõdesid, et on nüüd oma suhte osas väga rahulolevad ja õnnelikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles