Saa koduste vahenditega kahustest juustest lahti

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Juuksekahu on kerge koduste vahenditega taltsutada.
Juuksekahu on kerge koduste vahenditega taltsutada. Foto: Dushane White on Unsplash

Suvi mõjub meie kaunidusele üsna laastavalt, vahendab MSN. Kuumus, tolm ja niiskus teevad 1:0 ära su juustele ning need hoiavad kas pea ligi või on vastupidi kohutavalt kahused.

Kahused juuksed on enamasti tingitud sellest, et su juuksed vajavad hädasti niiskust. Selle peas valitseva segapuntra ning sellest tingitud räsitud välimuse korrastamiseks ei piisa isegi juuste kammimisest või harjamisest, mis võib olukorra hoopistükkis hullemaks muuta. Ent ega siis elu saa juuste tõttu elamata jääda ning nii leiadki siit viis kerget kodust lahendust juuksekahule, mis su kiharaid tingimata rõõmustavad.

Massaaž kuuma kookosõliga

Kookosõli on parim ravim kõiksuguste juukseprobleemidega tegelemiseks. Juuksekahu tekitavad peamiselt kuivus ning kahjustused, kookosõlimassaaž aga tuleb nende mõlemaga edukalt toime. Kuumuta lihtsalt veidi kookosõli ning masseeri see ise juustesse või palu sõbral või partneril seda teha. Juuksed saavad toidetud ning muutuvad pehmeks ja siidiseks.

Õunaäädikas on hea lahendus

Veel üks lahendus kahustele juustele on õunaäädikas. Sega kaks supilusikatäit õunaäädikat kahe tassi veega ning loputa oma juukseid selle lahusega. Lase segul umbes pool tundi mõjuda ning loputa seejärel juukseid puhta veega. Tulemused on kohe nähtavad.

Munad teevad imet

Katseta ka munade imetlusväärset ilujõudu. Need on head hommikusöögiks ning kaalulanguseks, ent aitavad ka kahuste juustega võitlemisel. Löö üks muna kaussi katki, vahusta ning kanna juustele. Veelgi parema tulemuse saamiseks võib lisada paar tilka kookosõli või mett. Pese maha poole tunni pärast.

Kasuta pehmete juuste jaoks banaane

Banaanid pole mitte ainult maitsvad ning toitainerikkad, neil on ka teisi häid omadusi. Banaan aitab ka juuksekahu vastu. Purusta maius kahvliga ning kanna saadud püree juustele umbes pooleks tunniks, lisa soovi korral mett või kookosõli. Loputa sooja veega.

Avokaadolgi on iluboonuseid

See supervili on sulle kasulik nii sees- kui välispidiselt. Püreesta üks avokaado blenderis ning kanna saadud pasta juustele, taas võid lisada mett või õli. Hoia peas pool tundi ning pese seejärel maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles