Salajane koostisosa, mis on su munapudrust puudu

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Munapuder on mõnus ja maitsev hommikusöök, mis valmib kiirelt ja kosutab keha. Kuigi munas on omajagu kolesterooli, peetakse seda mõõdukal tarbimiseks siiski pigem tervislikuks roaks. Kuid on üks trikk, mis võib su maitsva hommikusöögi veelgi paremaks teha.

The List kirjutab, et kui valmistad munasegu, siis sega sellesse üks teelusikatäis küüslaugupulbrit. See lisab roale täpselt õige koguse maitset ning muidu üsna maitsevaba munaroog saab parajalt mekki juurde.

Küüslaugupulber pole ei midagi muud kui dehüdreeritud ja purustatud küüslauk, mida paljud inimesed armastavad. «Kui me selle oma suhu paneme, jõuavad koostisosad ka ninna ning just lõhn on see, mille tõttu me küüslaugu armastame,» selgitab Ohio osariigi toiduteaduse professor Sheryl Barringer.

Oluline on ka õige munapudru valmistamise tehnika. Vispelda segu enne pannile panemist korralikult, see lisab segule õhku ja munad tulevad kergemad ja õrnemad. Seejärel jälgi, et kuumus oleks pigem madal, nii vähendad kõrvetamise riski. Ka pead pannil segu pidevalt segama, kuniks moodustub kreemjas maitsev puder. Head isu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles