6 olulist asja, mida mehe suhe oma emaga sulle tema kohta paljastab

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Mehe suhe oma emaga ütleb sulle palju teie eesootava suhte olemuse kohta.
Mehe suhe oma emaga ütleb sulle palju teie eesootava suhte olemuse kohta. Foto: Shutterstock

Olenemata mehe seksuaalsest orientatsioonist on tema emal olnud ta iseloomu kujundamisel väga oluline roll. Seetõttu võib mehe suhe oma emaga sulle teie ühise tuleviku kohta nii mõndagi pajatada, kirjutab Your Tango.

Ema on tavaliselt esimene inimene, kellega lähedane suhtlusühendus tekib, seetõttu on paljudel juhtudel just ema see inimene, kes kujundab kasvava lapse väärtused ning maailmapildi. Seega kui kohtud uue mehega, siis heida võimalusel kindlasti pilk tema suhtele emaga, sest see paljastab sulle nii mõndagi selle kohta, milline ta on inimese või ka romantilise kaaslasena.

1. Ta üleüldiselt väldib oma ema.

Kas ta veedab päris palju aega oma ema vältides, mitte seetõttu, et ta on hajameelne, vaid seepärast, et ta tekitab mehes ärevust või stressi? Kui mees ei oska oma emale vajadusel kohta kätte näidata, sest ta kardab teda ärritada, siis on tegemist inimesega, kes üritab teistele kõigest väest meeldida ning kes pole väga enesekindel.

Selline mees tundub teistele «toreda tüübina» ning üldiselt meeldib inimestele, ent tegelikult hõljub ta pealispinna all ega pühenda ennast ega oma aega ühelgi tähenduslikul viisil ei kogukonda ega ka sotsiaalsetesse tegevustesse. Kui sa oled ise partnerina sotsiaalselt aktiivne ning sõbralik, siis ei löö sinu suhe sellise mehega õide, ent kui sulle meeldib pigem madalat profiili hoida, siis on ta sulle ideaalne kaaslane. 

Selline mees võib olla ka passiiv-agressiivne, ent kui ta on juba sulle pühendunud, siis ei jäta ta sind tõenäoliselt maha. Miks? Pühendumine tekitab tema jaoks ärevust, seega kui ta on otsustanud sinuga koos olla ning kaasneva ärevusega toime tulla, siis mõne aja möödudes ei lähe ta enam kuhugi. Lisaks on sellise inimese jaoks keeruline probleemidega otsesõnu tegeleda, seega võid eeldada, et sügavad vestlused ning tülid saavad üsna keerulised olema.

2. Tema ema dikteerib ta elu.

Kas sulle tundub, et mees ei suuda ka veel neljakümneselt teha ühtki liigutust enne, kui on saanud oma ema heakskiidu? JOOKSE. Jah, selline mees nunnutab ning rikub su oma heldusega lausa ära, sest tegemist on inimesega, kes usub, et naised on olulised ning väärtuslikud. Need on küll positiivsed jooned, ent siin kaasneb nendega üks suur aga. Nimelt on sellise mehe maailmas vaid üks emamesilane ning see ei saa olla sina, sest number üks naine tema jaoks on alati ta ema.

See tähendab, et iga suur otsus, mille ta vastu võtab, põhineb sellel, mida tema ema soovib, mitte sellel, mida teie paarina mõtlete või tahate. Väljast tundub selline mees armastav ning tundlik, ta on kõigi parim sõber ning kellelgi pole tema kohta midagi halba öelda. Ta on iseloomult lahke ning truu nagu kutsikas, ent tegelikult kujundab tema arvamust sinust ikkagi keegi kolmas - tema armas ema.

3. Ta vihkab oma ema avalikult.

Selle mehe ego on tõenäoliselt nii suur, et on imekspandav, et ta ustest sisse mahub. Ilmselt on tegemist hea ärimehega, ent vaata ette! Ta võib olla ohtlik kui lõgismadu. Tal on oma emaga algusest saati märatsev suhe olnud ning see võib vägagi kole vaatepilt olla. On võimalik, et tema ema on ise üks inimkatastroof, või pettus kõne all olev mees oma emas mingil eluhetkel niivõrd põhjalikult, et ei saagi nüüd enam omavahelisi suhteid lõplikult korda. Igal juhul peab ta vimma, seega kui oled temaga suhtes, siis pead hakkama tema vajaduste kohaselt toimima.

Kogu selle tujukuse juures on tema dramaatilisuses ometi midagi väga karismaatilist. Ta on katkine paha poiss ning naistele pahad poisid meeldivad. Talle meeldivad naised ka, ent seda kuni mingi piirini. Ta armastab neid vaid siis, kui nad käituvad nagu nad tema arvates peaksid käituma, ega tee midagi, mis meest ärritada võiks. Šovinistlik? Otse loomulikult.

Tegelikult kardab ta seda, et mõnel naisel võiks veel kunagi tema üle võimu olla, seega on tal palju tüdruksõpru, ent ometi pole ükski neist kunagi piisavalt hea. Lisaks on ta väga hea oma ema ja kõigi tema eksimuste üle kurtmises ning tõmbab oma haledate lugudega raskest lapsepõlvest väga palju poolehoidu ligi. Kui kaalud sellise tüübiga suhtesse astumist siis on vaid üks õige soovitus: ära tee seda!

4. Ta kardab oma emale pettumust valmistada.

Ta on oma emaga lähedane, ent ta ei dikteeri mehe samme. Selle asemel on mehel hoopis tugev hirm oma emas pettumust valmistada, seega teeb ta tegevusi, mis ta emale ei meeldiks, salaja ringi hiilides. Tegemist on salakavala inimesega, kes võtab kõiksuguseid riske, mis end tavaliselt isegi ära tasuvad, ent kui sa oled temaga suhtes, siis pead tema väikestes vägitükkides alati osaline olema ning see võib üsna kiiresti ära väsitada.

Jah, ta tahab võita sinu poolehoidu, sest ta vihkab igasuguseid konfrontatsioone, ent ometi sa tead, et iga kord kui ta sulle «jah» ütleb, siis teeb ta lõpuks ikkagi seda, mida tema ise algselt teha tahtis. Selline käitumine on aga vägagi tüütu.

5. Ta klammerdub totaalselt oma ema külge.

Mees veedab oma emaga väga palju aega ning kuigi ta ei dikteeri tema eluvalikuid, siis hoiab mees oma ema ikkagi kõigi asjadega kursis. Enamasti lausa nii palju, et naine teab ühtlasi ka kõigist teie suurematest ja väiksematest suhtedraamadest. Tundub nagu pisut verepilastuslik suhe.

Jah, selline mees austab naisi väga ning soovib alati oma partneri arvamust kuulda, ent ta on ühtlasi ka väga ebaküps, ega suuda ise enda eest otsuseid langetada. Armastusväärsel kombel on ta esimene inimene, kes on koheselt nõus oma perele appi tõttama, ent kipub samas neid inimesi selja taga klatšima, oma kohustuste üle kurtes ning samas tundes, et ta peab neid kohuseid täitma. Selline mees vajab oma ellu tugevat naist, sest ta on pisut teistest sõltuv.

6. Ta ema on ta parim sõber.

Kui tema suhted oma emaga on sõbralikud, ent ta ei karda vajadusel oma sõnadega ema pahandada või tema arvamusest erineda, siis tead, et tegemist on enesekindla inimesega. Selline mees ei tunne ennast naiste poolt mitte ohustatuna, vaid hoopis leiab nad stimuleerivad olevat. Ta naudib romantilisi suhteid ning armastab ka erutavaid vaidlusi, seega kui sina ise oled passiivne või mitte eriti enesekindel, siis selline mees sulle ei sobi. 

Tema ema teab ta suhete kohta tõenäoliselt pisut rohkem, kui romantiline partner sooviks, ent kui mehe kaaslane ta emale ei meeldi, siis ei karda ta teda ka oma arvamusega ühes seenele saata. Tal on palju naissoost sõpru, mis võib pakkuda materjali armukadeduseks ning tõenäoliselt ei pühendu see mees väga kiiresti, ent kui see juhtub, siis on ta oma armastatu sobivuses üsnagi kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles