Summa, mis kolmanda elukümnendi alguseks säästukontol olema peaks (1)

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Mitte, et keegi meist sooviks elus kehvemaid aegu näha, tuleks siiski selleks valmistuda. Igal inimesel peaks kolmekümnendaks eluaastaks mingi summa olema säästudeks kõrvale pandud, kirjutab Metro.

Olenemata sellest, kuidas enda raha teenid, ei pruugi säästmine olla lihtne – elukallidus võib olenevalt asukohast olla kõrge ja ka toidukaupadele kulub oma osa. Siiski tuleks tuleviku mõttes säästa mõned tuhanded eurod, et üle elada halvemad ja ka paremad ajad. Kuid milline summa oleks hea tagavaraks hoida ja millal kogumist alustada?

Briti ajalehe Metro finantsasjatundja Kelly Smith on öelnud, et 30ndaks eluaastaks peaks olema kogutud summa, millega vajadusel pool aastat hakkama saama. Koguma tasub hakata kahekümnendates eluaastates.

Kui arvestada, et Eesti keskmine netokuupalk oli 2020. aasta märtsis ümmarguselt 1200 eurot, siis poole aasta peale teeks see kokku 7200 eurot.

Eesmärk võib tunduda metsikuna, aga kui iga kuu natukene kõrvale panna, kogunebki see summa pikema ajaperioodi vältel kokku (eeldades, et sa vahepeal osa raha ära ei kuluta).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles