Nüüd siis teame: makaroni keeduvette tuleb lisada just nii palju soola

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Üldiselt keedavad inimesed makarone ühtemoodi, küll aga unustatakse vette lisada soola või pannakse seda liiga palju. Millal ja kui palju lisada vette soola, et võimalikult maitsev roog saada? 

Kasuta õiget kogust

On üks ütlus: makaronide keeduvesi peaks maitsema nagu meri. Kui arvestada, et kellegile ei meeldi suutäis merevett, siis ilmselt pole sellest nõuandest kasu, kirjutab Reader's Digest.

Üldiselt kehtib reegel, et 500 grammi makaronide kohta tuleks vette lisada 1,5 supilusikatäit soola. Olenevalt maitse-eelistusest võib soola kogust loomulikult muuta. Pea kindlasti silmas, et kui teed makaronidele kastme või plaanid soolaseid lisandeid juurde panna (näiteks parmesani juustu), tuleb soolaga veidi tagasi hoida.

Kasuta õiget soola

Vee soolamiseks võib kasutada koššersoola või meresoola. Vette pole vaja kalleid gurmeesoolasid «raisata». Tavalised soolad täidavad oma ülesande kenasti ära. Ükskõik, mida sa kuulnud oled, ära iial lisa oma makaronidele keetmise ajal õli!

Jälgi ajastust

Millal tuleks makaroniveele soola lisada? Ideaalis tuleks oodata, kuni vesi keema tõuseb sest keev vesi lahustab soola kiiremini.

Samas ei juhtu midagi, kui soola juba ka külma vette lisad. Lihsalt sega vett seni, kuni sool on enamjaolt lahustunud. 

Ja ongi kõik! Nende teadmistega saad valmistada potitäie täiuslikke makarone. Ära unusta valmistada ka mõnus kreemine kaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles