PANEB MÕTLEMA Põhjus, miks naised seksi ajal oigavad

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Mitmetes teles nähtud seksistseenides väljendavad naised oma naudingut häälekalt - vähemalt tundub sedamoodi. Kas seksi ajal oigamine tõesti väljendab naise naudingut?

Ajakirjas Archives of Sexual Behavior avaldatud uuringus küsitleti 71 seksuaalselt aktiivset 18-48-aastast naist. Küsitluse abil sooviti välja selgitada, kas ja mis põhjusel naised seksuaalvahekorra ajal valjult oigavad, kirjutab Cosmopolitan.

66% naistest tunnistasid, et nad teevad seda seetõttu, et partner saaks orgasmi. 87% naistest ütles, et nad oigavad, et partneri enesehinnangut upitada, samas kui osad tunnistasid, et vali häälitsemine ei olnud kuidagi seotud naudingu väljendamisega.

Küsitluses osalenud naised said suures jaos orgasmi juba eelmängu ajal, kuid osad tunnistasid, et vali oigamine mõjus pigem mehele päästikuna. Lisaks avaldasid naised, et oigasid seetõttu, et igav seks põnevamaks muuta, väsimust, valu ja ebamugavustunnet leevendada.

Indiana ülikooli seksuaalsuse uurija Kristen Mark kommenteeris, et naiste valju häälitsemist võib põhjustada ka meedia. «Selle kohta pole veel palju uuringuid, aga peavoolumeedia pommitab meid piltidega, mis väljendavad, et oigamine on seotud orgasmi ja seksuaalse naudinguga,» ütleb Mark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles