RETSEPT Paari tunniga valmivad kilekotikurgid

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kilekotikurke on väga lihtne valmistada ja eestlased on alati värsket krõmpsuvat kurki armastanud. Tegemist on klassikalise soolakurkide retseptiga, mille jaoks vajad vaid mõnda koostisosa.

Sul läheb vaja:

  • pool kilo väikeseid kurke
  • 0,5 supilusikatäit meresoola
  • mõned mustsõstralehed
  • kuni viis küüslauguküünt
  • teelusikatäis sinepiseemneid
  • tillivarsi ja -õisikuid
  • soovi korral lisa mädarõigast

Pane kurgid paariks tunniks või koguni üleööks külma vette seisma.

Lõika kurkidel otsad maha. Tükelda mustsõstralehed ja küüslauk ning pane need koos soola ja sinepiseemnetega kilekoti põhja. Lisa hulka ka hakitud tillivarred ja -õisikud ning viimasena kurgid.

Seo kott pealt korralikult kinni ja raputa tugevasti läbi. Pane kurgikott paariks tunniks külmkappi seisma. Kui meeles püsib, käi kurke vahepeal raputamas.

Head nautimist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles