5 vitamiini, mida su organism peaks rohkem saama

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Tervislik toitumine ja liikumine on heaks eluks asendamatud, kuid kui palju mõted sa igapäevaselt sellele, kas su toidulaud katab ära kõik vitamiinide ja toitainete vajadused?

See, mida inimkeha toimimiseks vajab, on rohkem kui tavadieedist üldjuhul saab. MSN selgitab, et siin tulevadki appi toidulisandid, kuna vitamiinid on väga vajalikud haiguste ennetamiseks, teatud kehaprotsessideks ja keha ei suuda neid ise toota. Palju saame kätte toidust, kuid on mõningaid, mille juurde toomist toidulisanditena peaksime kaaluma.

Toidulisandeid on aga muidugi väga palju ning nende riiuleid vaadates võib hakata pea ringi käima. Doktor Bindiya Gandhi toob välja viis kõige olulisemat, öeldes, et inimesed peaksid keskenduma kaltsiumile, C-vitamiinile, vitamiini B kompleksile, vitamiinile D3 ja magneesiumile.

«Kaltsium on luuringluses ülioluline,» ütleb Gandhi. Kuigi seda leidub brokolis, lõhes ja teistes toitudes, peaks seda üldjuhul lisaks võtma.

C-vitamiin on aga väga tugeva antioksüdant, mis aitab kaasa immuunsüsteemi toimimisele, parandab kudesid ja on ka muus osas kasulik.

B-vitamiini kompleks, vitamiin D3 ja magneesium aga mängivad samuti rolli teatud protsessides, mis on heaks terviseks vajalikud. Kui ükskõik millist neist on liiga vähe, võib see lõppeda depressiooni, uneprobleemide ja nõrgenenud immuunsüsteemiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles