Kaval nipp, kuidas määrdunud valged jalatsid taas särama lüüa

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Kaval nipp valgete jalatsite puhastamiseks.
Kaval nipp valgete jalatsite puhastamiseks. Foto: Shutterstock

Kujuta ette, et oled ostnud endale kõige ilusamad valged jalatsid, mida ealeski näinud oled. Pärast õues käimist avastad, et oled üle muru joostes need lootusetult ära määrinud. Mida teha?

Kuigi olukord tundub lootusetu, siis ära heida meelt! Valgete jalatsite puhastamine on tegelikult kordades lihtsam kui esialgu välja paistab. Me ei saa sulle garanteerida, et saad need puhtaks pärast esimest pesukorda, sest see oleneb siiski pleki raskusastmest. Samas julgeme lubada, et peale teist või kolmandat pesukorda on nad taas säravad ja näevad välja nagu uued!

Imevahend - hambapasta

Selleks, et jalatsid taas läikima lüüa, ei vaja sa muud kui valget hambapastat, vana hambaharja, mis sinu kodus enam kasutust ei leia. Kindlasti kasuta valget hambapastat, et pasta värvus ei saaks jalatsitele üle kanduda ning neid veelgi rohkem rikkuda.

Valge hambapasta aitab vabaneda mustusest valgetel jalatsitel.
Valge hambapasta aitab vabaneda mustusest valgetel jalatsitel. Foto: Shutterstock

Pesemine: tee määrdunud koht õrnalt veega niiskeks ning kanna selle peale väike kogus hambapastat. Määri pasta hambaharjaga kenasti laiali ning jäta umbes pooleks tunniks seisma. Seejärel nühi hambaharjaga, kuni pasta on riidesse peaaegu täielikult sisse imbunud. Lase sel veel umbes 15 minutit seista ning loputa jalats korralikult leige vee all puhtaks. Võid täiendavalt pesta ka pesumasinas madalama temperatuuri juures.

Miks just hambapasta?

See sisaldab erinevaid valgendavaid aineid, mis valgendab riidekiude ilma, et riiet üleliia kahjustaks. Jah, kui soovid siis võid tõmmata paralleele hambapesu ja valgete jalatsite pesemise vahele. Samas ei tohi unustada seda, et jalatseid pestes pead laskma neil koos hambapastaga mõnda aega seista. Hambapesu puhul hambapasta peal hoidmist ei soovitata, kuna hambaid valgendab vaid pasta pikema ajalise kasutamise puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles