ÄRA USU KÕIKE 6 pohmelli kohta käivat müüti, mis ei pea paika

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud arvavad, et pohmelli saab mingite kuuldud nõksude abil kergemaks muuta, aga see ei pruugi nii olla. Valgustame teid levinumate müütide osas, et sa ei teeks oma tervise kulul eksimusi, kirjutab Pure Wow.

Pohmelli ja selle ennetamise kohta on liikvel palju müüte, mis ei vasta tõele. Toome teie ette mõned neist:

1. Pärast kangema joomist rüüpa pudel õlut peale, siis ei teki pohmelli

Pole tähtis, mis järjekorras alkoholi tarbid. Oluline on vaid see, mis tempos vägijooki alla kulistad ja kui mõistlikus koguses seda tarbid.

2. Joo ainult viina, siis ei teki pohmakat

Viin ei takista pohmelli teket, aga läbipaistva joogi tarbimine võib selle intensiivsust vähendada. Tumedate jookide joomine põhjustab suurema intensiivusega pohmelli.

3. Enne magama minemist võta valuvaigistit

Paratsetamoolipõhised ravimid võivad pärast alkoholi joomist kahjustada sinu eelpingestatud maksa. Seetõttu oleks parem end välja magada ja kui tunned vajadust, alles siis üks valuvaigisti võtta - eelista ibuprofeeni.

4. Võta hommikul peale

Unusta see mõte! Ehkki hommikuks Bloody Mary kokteil võib tunduda kasulik, süvendab see pohmelli sümtomeid veelgi enam.

5. Maga pohmell välja

Selle asemel, et magama heita, püüa parem jalutuskäigule minna. Kerge füüsiline koormus aitab pohmellist kiiremini võitu saada.

6. Söö leiba

Toit aeglustab alkoholi imendumist, kuid leib pole just kõige nutikam valik. Enne alkoholi joomist tasub valida pigem rasvaseid toite – hoopis hamburger on efektiivne toit, mis aeglustab pohmelli tekkimist.

Kui võimalik, ära tarbi üldse alkoholi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles