Tõeline põhjus, miks rasedana ei tohi dieetkoolat juua

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Nii väga kui me seda ka ei tahaks, ei tähenda rasedus tegelikult kahe eest ükskõik mille söömist. Tegelikult on päris palju toite, mida tuleb sel ajal vältida: teatud juuste, pastöriseerimata piimatooteid, toorest liha, suitsutatud mereande, alkoholi. Nüüd tuleb lisada sellesse nimekirja veel üks armastatud jook.

Ajakirjas International Journal of Epidemiology avaldatud uuringust tuleb välja, et limonaadide ja ülekaalulise beebi sünnitamise vahel on seos. Samuti selgus, et lapsed, kelle emad rasedana, kes jõid dieetkoolat, on kaks korda suurema tõenäosusega ülekaalulised. Ülekaalulisuse oht on ka rasedatele endile – 45 protsenti uuritutest võtsid kaalus liigselt juurde ka siis, kui nad jõid rasedana ära ühe dieetkoola päevas.

Uuringu autor Cuilin Zhang ütles Global Newsile, et probleemi juureks on tõenäoliselt kunstlikud magustajad. Kuigi meditsiinitöötajad on andnud rasedatele loa limonaade juua, eriti kui tegemist on dieetjookidega, siis on teisigi uuringuid, mis seostavad varase lapsepõlve ülekaalulisust ja kunstlikke magustajaid.

Nii et kõike arvesse võttes on targem ka see dieetkoola joomata jätta. Palaval suvepäeval eelista pigem vett ja kui see liiga maitsetu on, on küllalt tervislikke viise, kuidas sellest hea jook teha – lisa mündilehti, sidrunit ja laimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles