RETSEPT ⟩ Põhjata suvikõrvitsapirukas suitsukanaga

Põhjata suvikõrvitsapirukas suitsukanaga.

FOTO: Shutterstock

Et suvi oleks täiuslik, on vaja lisada sellele vaid üks komponent - suvikõrvits. Täna tutvustamegi sulle suurepärast suvikõrvitsapiruka retsepti, kuhu on lisatud ka suitsukana.

Vaja läheb:

  • 1-2 sibulat
  • 600-700 g suvikõrvitsat
  • 1 paprikat
  • 2 spl õli
  • 350 g suitsukana
  • 4 muna
  • 1 dl täisteranisujahu
  • 2 dl kohvikoort
  • 200 g riivjuustu
  • 1 dl hakitud basiilikulehti
  • 3-4 tomatit
  • soola ja pipart

Serveerimiseks:

  • rohelist salatit

Valmistamine:

Koori sibulad ja suvikõrvits. Poolita ning eemalda paprikatelt seemned. Haki sibulad peeneks ning tükelda paprika ja suvikõrvits väikesteks kuubikuteks. Kuumuta õliga kaetud pannil köögivilju umbes 4-5 minutit või kuni need on muutunud õrnalt pehmeks. Sega hulka tükeldatud suitsukana.

Klopi lahti munad ning selle hulka jahu. Lisa kohvikoor, riivjuust ja hakitud basiilikulehed. Sega mass korralikult läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu 26 cm läbimõõduga kõrgemate äärtega vormi ning lao peale tomativiilud. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni pirukas on kenasti läbiküpsenud ja muutunud kuldpruuniks. Lase enne serveerimist pisut jahtuda ning serveeri värske salatiga.

Head isu!

Kasutatud allikas:

«Suvikõrvitsa toidud». Lia Virkus, Pille Enden. AS Ajakirjade Kirjastus 2003.