7 põhjust, miks peaksid rohkem seksima

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Sagedasem seksimine võib olla kasulik nii sinu kehale kui vaimule – ja muidugi ka suhtele. Kui sul on vaja rohkem põhjuseid, milleks sagedamini armatseda, on Popsugar tulnud appi ja loetlenud üles seitse head põhjust, miks voodilinade vahel hullata.

1. Üks orgasm päevas hoiab arsti eemale

On tõestatud, et regulaarsel seksimisel on mitmesuguseid tervisega seotud eeliseid. Kui tunned, et ei viitsi täna jõusaali minna, võid selle asendada kaloreid põletava seksisessiooniga. Seks parandab und, tugevdab lihaseid ning isegi vähendab südame- ja veresoonkonna haiguste riski.

2. Seks muudab sinu ja partneri suhte lähedasemaks

Seks on füüsiliselt ja emotsionaalselt intiimne tegevus. Orgasmi saamisel täitub keha oksütotsiiniga, mis on kiindumusega seotud hormoon. Seks tugevdab sinu emotsionaalseid ja ka füüsilisi tundeid oma partneri vastu.

3. Seks paneb sind särama (või vähemalt su naha)

Arstide sõnul suurendab seks keha läbivat vereringet. Lisahapnik muudab naha säravamaks ja tervislikumaks. Nagu ka treenimine, tasakaalustab seks hormoone, mis aitab aknet ravida.

4. Suurendab enesekindlust

Kellelegi seksuaalse erutuse pakkumine ja füüsilise atraktiivsuse väljendamine muudab su enesetunde eriliseks. Sinu enesehinnang paraneb, kui tead, et oled füüsiliselt ihaldatud. Sa tunned end hästi, kui partner tunneb end hästi – kõik on imeline!

5. Kergendab menstruatsiooni

Kui naine seksib, tekivad tema emakas kokkutõmbed. Menstruatsiooni ajal tekkinud kokkutõmbed aitavad kiiremini verd väljutada ja krampe leevendada. See tähendab, et midagi tihemini seksid, seda kiiremini lõppeb menstruatsioon.

6. Seks leevendab pingeid

Keha vabastab seksi ajal endorfiine, nagu ka treenides. See leevendab kehas pingeid ja aitab end rahulikumana, pingevabamana ja seeläbi ka õnnelikumana tunda.

7. Orgasmid muudavad sind targemaks

Uuringud on näidanud, et orgasm suurendab aju vereringet, oksütatsiooni ja toiteaineid. Kui muud vaimsed harjutused (näiteks mõistatuste lahendamine, pusled jne) stimuleerivad ainult teatud ajuosi, siis orgasmid hoolitsevad kogu aju eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles