10 asja, mida tasub osta pigem taaskasutusest kui poest uuena

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Taaskasutus pakub rahaliselt suurt kokkuhoidu ja mõned teise ringi asjad näevad välja peaaegu sama head kui uhiuuena. Peaaegu kõige jaoks on olemas alternatiive ning alati pole vaja toodet uuena soetada. Säästueksperdid väidavad, et tihti ongi uued asjad üle hinnatud, kirjutab Rd.com.

Vaid vähest aega kasutatud asjadel on ees veel pikk säilivusiga ning mis saaks olla parem, kui soodsalt kätte saadud ese? Siin on mõned näited, mida võiks osta kasutatuna.

Treeningvarustus

Paljud müügis olevad trenažöörid, jooksulindid ja hantlid on endiselt heas seisukorras. Tihti ostetakse endale treeningvahend valmis, aga lõpuks jääb kaup koju siiski tolmu koguma, sest puudub soov treenida või on koormustase muutunud.

Kõik, millel on eluaegne garantii

Garantii eest lisatasu maksmine pole alati hea idee, aga kui eelmine omanik on selle juba maksnud, saad hüvesid ilma lisakuludeta kasutada. Sellisel juhul kaasneb kasutatud eseme ostmisega minimaalne risk ja kui tootega midagi juhtubki, asendab või parandab tootja selle teie eest. Ka Eestis pakutakse osa toodetele eluaegset garantiid.

Tööriistad

Lihtne on leida tööriistu, mis on alla hinnatud või mõne euroga edasiantavad. Tööriistade ostmisel pea meeles alati paluda kohapeal katsetamise võimalust, kas ese on ikka töökorras – eriti need, millel on toitejuhe.

Tehnilised vidinad

Mõnikord võib kasutatud tehnikakaupade ostmisel säästa sadu eurosid. Nagu tööriistadega, tuleb ka tehnika puhul enne ostmist üle kontrollida, kas see ikka töötab korrapäraselt.

Sõidukid

Uusi autosid toodetakse muudkui peale ja vanemad mudelid muutuvad seetõttu soodsamaks. Töökorras kasutatud auto ostmisel võid säästa koguni tuhandeid eurosid. Oluline on tähele panna, et auto oleks saanud esinduses korrapäraseid hooldusi ning omab kehtivat ülevaatust.

Mööbel

Väga paljud taaskasutuskeskused ja sotsiaalmeedia müügikeskkonnad pakuvad teise ringi mööblit. Mõni neist võib väga hea välja näha ning säästad taas sadu eurosid. Paljude mööblitükkide puhul piisab kergest lihvist ja uuest värvkattest ning ese ongi nagu uus.

Riided

Kes meist poleks vähemalt korra elus teise ringi rõivaid kandnud? Kaltsukates leidub ülivingeid riideid ja võid endale selga saada midagi väga ainulaadset. Maailmas tekib tohutul määral üleliigset tekstiili – miks mitte taaskasutust pooldada! Hoiad aastas korraliku summa kokku.

Muusikainstrumendid

Ka muusikainstrumentide puhul kehtib sama põhimõte nagu treeningvahendite osas. Ostetakse, aga peagi võib ese seisma jääda, sest huvi kaob või tekib huvi osta teistsugune. Heas seisukorras ja korralikult töötav muusikariist aitab kokku hoida suuri summasid, aga kvaliteet ei pruugi kannatada.

Mänguasjad

Nagu rõivaid, kasutatakse ka mänguasju vaid üürikest aega. Mänguasjadega seotud juhised on internetist lihtsasti leitavad. Enne mänguasja kasutamist on soovitatav see desinfitseerida.

Kodumasinad

Kasutatud kodumasinad on väga kuum kaup. Nende ostmisel saab hinnas läbirääkimisi pidada ning nagu ikka – kokkuhoid on meeletu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles