6 ootamatut põhjust, miks naisel seksituju ära kaob

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Pole tuju seksida? Niisama kaisutamine on ka mõnus!
Pole tuju seksida? Niisama kaisutamine on ka mõnus! Foto: Shutterstock

Libiido sõltub üsna suures osas meeleolust: ühel päeval on tuju hea, tekib soov seksida, teisel päeval on kõik vastupidi. Libiidot mõjutavad mitmed tegurid ja Popsugar'i sõnul ei pruugi paljud nendest teguritest teadlikud olla.

Tegelikult pole voodirõõmude kadumiseks just palju tegureid vaja. Piisab töökohavahetusest või mõnest muust elustiilimuutusest ja vallatlemise tuju ongi kadunud.

Et paremini mõista, mis võib põhjustada libiido langust, küsis Popsugar litsentseeritud psühholoogilt ja seksuaalterapeudilt Stephanie Buehlerilt nõu. Loe, millised põhjused ta üles loetlesid:

1. Alkohol

Paljud naised võivad pärast teist klaasi veini end pisut himuralt tunda, kuid alkoholil on tegelikult hoopis vastupidine mõju. «See võib naise füüsilised ja emotsionaalsed tunded tuimaks muuta ning seeläbi kahandada huvi seksi vastu,» ütleb Buehler.

2. Valulik vahekord

Väga paljud naised kannatavad valuliku vahekorra ära ja arvavad, et seks peabki selline olema. Kuid nad ei tea, et see on märk sellest, et midagi on valesti – pole ime, miks seksimine ei tundu nende jaoks ahvatlev.

3. Stress

Seks on nii füüsiline kui vaimne tegevus ja kui sa ei viibi hetkes, pole see intiimne tegevus ka piisavalt erutav. Seksimiseks on vaja sobivat meeleseisundit.

4. Pahameel

Kui märkad, et partneriga seksimine pole enam nii lõbus, selgita välja, miks nii tunned. Sageli võib suureks mõjutajaks olla sinu sisse kogunenud pahameel asjade üle, mida pole julgenud valjusti välja öelda.

5. Ravimid

Näiteks antidepressandid alandavad seksuaalset iha. Need aitavad küll parandada meeleolu, tõstes serotoniini taset, kuid samal ajal tapavad libiidot. Kui see tõesti on sinu puhul nii, pea nõu oma arstiga.

6. Haigused

Buehler ütles Popsugarile, et näiteks diabeet on seotud depressiooniga, mis võib mõjutada seda, kui palju seksi vastu huvitud. Lisaks võib seksuaalterapeudi sõnul artriit mõjutada keha liikuvust ja põhjustada ebamugavusi, raskendades seksimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles