Enne randa minekut: väldi neid toite, et kõht ei paisuks punni

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Soovid, et bikiinikeha näeks hea välja ja kõht ei oleks söödud toidust punni tursunud? Siit loost saad teada, mida ei tasu enne randa minekut süüa, sest vastasel juhul pead tundma ebamugavaid gaase täis kõhtu, kirjutab Popsugar.

Allpool on loetletud viis toitu, mida ei tohiks enne randa minekut süüa, et vältida paisunud kõhtu:

Gaseeritud joogid

Isegi kui oled limpsi asendanud gaasilise veega, tasub ka selle joomist enne randa minekut piirata. Nii ei hakka õhk makku kogunema ja kõht säilitab tavaoleku.

Sool

Liiga soolased toidud ei põhjusta küll puhitust, aga organism hakkab seetõttu vedelikku koguma. Kuigi soolased suupisted tunduvad hea mõttena, peaksid valima midagi mahedamat, et end rannas paremini tunda.

Ristõielised köögiviljad

Ristõieliste sugukonda kuuluvad brokoli, lillkapsas, lehtkapsas ja peakapsas. Kuigi need köögiviljad sobivad hästi pikaajaliseks kaalukaotuseks, ei tasu neid enne randa minekut ampsata. Need köögiviljad sisaldavad rafinoosi, mis põhjustab turset.

Närimiskumm

Lugesid õigesti! Näts põhjustab maos paisumist, sest inimene neelab nätsutades/närides ühtlasi ka palju õhku alla.

Piimatooted

Kui sul esineb laktoositalumatus või esinevad sellelaadsed sümptomid, väldi enne randa minekut piimatooteid. See hoiab ära puhituse, turse ja muud maos tekkivad sümptomid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles