11 viga, mis hävitavad naise võimaluse endale hea kaaslane leida (1)

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Ehk saboteerid ka sina ise oma võimalusi hea kaaslane leida?
Ehk saboteerid ka sina ise oma võimalusi hea kaaslane leida? Foto: Austin Guevara from Pexels

«Miks ma endale küll head meest ei leia?!» on küsimus, mida ilmselt nii mitmedki naised üle maailma endalt küsinud on, kirjutab Your Tango

Olgem ausad: adekvaatsed inimsoost mehed on kohtinguskeenel haruldasemad kui kunagi varem. Kui oled kasutanud mõnd kohtingurakendust nagu Tinder, siis võid suisa uskuda, et neid polegi enam maamunal olemas.

Tegelikkus on aga see, et normaalsed mehed on ikkagi olemas, vähemalt statistiliselt. Kohtingutel käimine on tegelikult numbrite mäng ning numbrid ütlevad seda, et on väga suur tõenäosus, et kohtingumaastikul on mehi, kes väga meeleldi sinuga suhtes oleksid või isegi abielluksid.

Kõige suurem probleem on aga see, et nad tuleb üles leida.

Kui otsid meest, kes sinuga hästi kokku sobiks, siis sõltub sinu õnnestumine suuresti sellest, mil viisil sa oma võimalusi maksimeerid. Olenemata sellest, kas nad teavad seda või mitte, siis tegelikust saboteerivad väga paljud naised ise oma võimalust mõne toreda kuti leidmiseks.

Seega hoia silmad oma käitumise osas lahti ning kui teed mõnd neist üheteistkümnest veast, siis tea, et ilmselt on tegu enesesabotaažiga.

1. Sul on «tüüp» ning sa keeldud teistsuguseid mehi vaatamast.

Paljud inimesed kipuvad arvama, et nad võivad kohtingutel käia vaid teatud tüüpi inimestega, kuid selle tagajärjel vaatavad nad tihti üle ning läbi sellistest potentsiaalsetest kaaslastest, kes neile vähemalt sama hästi kui isegi mitte paremini sobiksid.

Standardite omamisel pole midagi viga, ent kui keeldud inimestega kohtingutel käimast mingite tähtsusetute omaduste pärast nagu pikkus või muusikamaitse, siis on see märk sellest, et oled liiga valiv.

2. Jooksed agressiivselt iga mehe järele, kes sinu teele satub.

Meeleheide pole seksikas, kullake. On täiesti mõistetav, et tunned end kõrvale jäetuna, kui soovid mõne mehega kogu südamest koos olla, ent tema sulle korvi annab. Ent oma otsingutes ja tagaajamistes agressiivseks muutumine ei ole kellelegi kunagi midagi head toonud ning pigem tõmbab see ligi ärakasutajaid ning vägivaldureid.

Head mehed ei taha naist, kes oleks nõus igaühega suhtes olema, ning kui oled enesega aus, siis ega tegelikult taha ka sina olla suhtes kutiga, kes igaühega nõus oleks. Seega võta veidi rahulikumalt!

3. Sa eeldad, et peaksid kohtingutel käima inimestega, kes su liigast väljas on, või hoiad end mõnele täiuslikule kaaslasele.

Nii nõme kui see ka ei oleks, siis tegelikult on selline asi kui «oma liigast väljas olemine» kohtingumaastikul siiski teemaks ning kui sa proovid vaid endast kõrgemal pulgal olevate kaaslastega kohtingutel käia, siis magad ilmselt selle käigus maha mõne toreda inimese, kes sinuga välja minna tahaks. Kui soovid endale leida kedagi vaimustavat, siis peab ka sinus olema midagi äärmiselt ägedat, mida talle vastu pakkuda.

Pealegi, tegelikult on inimeste suurepärasusel limiit ees. Mitte keegi, isegi mitte Beyoncé, pole täiuslik, seega kui jääd vaid Härra Õiget ootama, siis oled sa vallaline ilmselt väga pikka aega kui mitte lausa igavesti. Sa ei pea kellegagi lihtsalt leppima, ent alati tasub olla realistlik.

4. Sa keeldud inimestega välja minemast.

See on üks kõige häirivamaid vigasid. Kuidas sa kavatsed uute inimestega tutvuda kui sa tegelikult pole nõus oma kodust välja kohtingutele minema? Enamasti ei anna ainult internetipõhine kaaslase otsimine häid tulemusi. Tegelikkuses on umbes kolmandik mehi kõigil kohtingusaitidel juba suhtes. Seetõttu on su parim võimalus ikkagi inimestega kohtingutel käia, väljas käia ning lõbutseda.

5. Sa käitud nagu diiva.

Eeldus, et sinu kohtingukaaslane kohtleb sind austusega on täiesti arusaadav ning mõistlik. Mis ei ole mõistlik on aga see, kui eeldad, et mees valab su igal kohtingul kingitustega üle, maksab kõige eest ning on nõus iga su tujukushoogu taluma.

Kui sa käitud nagu diiva, siis ära ole šokeeritud, kui meestel sellest lõpuks kopp ette viskab ning nad su maha jätavad. See ei ole kindlasti viis endale head meest leida.

6. Sinu sõprusringkond ei ole just kõige meeldivam.

Üks osa hea mehe leidmisest on kindlasti ka sinu sõprusringkonnal, sest on oluline, et sind ümbritseksid meeldivad ja adekvaatsed inimesed. Kui kõigil su lähedasematel tuttavatel on probleeme vägivalla, petmise või suhtele pühendumisega, siis ei ole nende tutvuste kaudu kindlasti võimalik mõnd head meest leida.

Ühesugused inimesed kipuvad koos aega veetama, seega selleks, et sõprade kaudu kedagi meeldivat kohata, peavad su sõbrad ka ise meeldivad olema.

7. Sa proovid kohtingutel käia, ent samas vihkad mehi.

Kui oled kunagi mõne misogüüni ehk naisevihkajaga kohtingul käinud, siis tead isegi, kui ebameeldiv tunne see on. Usu või mitte, aga ka mehed tunnetavad negatiivset energiat, seega tekitab sinu viha neis samuti ebameeldiva tunde. Kui selline käitumine kõlab nagu sina, siis oleks ehk mõistlikum kohtingutel käimisest paus võtta ning oma viha põhjused enne deidimaastikule tagasi minekut ära lahendada.

8. Sa annad kuttidele sinuga kohtingule minekuks pistist.

See ei ole tõesti hea koht kus olla, ent ometi võib selline käitumine muutuda harjumuseks. Tegelikkuses on asi nii, et mehed, kes tõesti sinu aega väärivad, ei oleks kunagi nõus sinuga välja minemise nimel raha vastu võtma. Selliselt toimimine tõmbab ligi ainult kõige nõmedamaid tüüpe ning peletab head mehed eemale.

9. Sa keeldud ise esimest liigutust tegemast.

Ka kutid muutuvad mõnikord närviliseks! Paljud mehed on naiste poolt heidutatud, seega ei pruugi nad ise mallata sulle läheneda. Kutsu nad ise esimesena välja ning üllatu sellest, kui paljud alguses häbelikuna tunduvad mehed tegelikult headeks kaaslasteks osutuvad.

10. Sul pole eneseteadlikkust ega suhtlusoskust ning sa ei tee midagi, et olukorda muuta.

Üüratult suur osa kohtingutel käimisest nõuab head suhtlusoskust, et inimestega läbi saada, ennast heast küljest näidata ning ka lihtsalt potentsiaalsete partneritega efektiivselt suhelda. Paljud vead ning probleemid, mis häid naisi vallalistena hoiavad, pärinevad ühest juurest: eneseteadlikkuse ning sotsiaalsete oskuste puudumine. Õnneks on mõlemat võimalik paradada ning seeläbi oma šansse tunduvalt parandada.

11. Sa ei parenda ennast.

Kõigis on midagi, mida nad saavad täiustada või paremaks muuta, olgu selleks siis natuke kõhurasva või hoopiski pisut salvav suhtumine meestesse. Mida parem sa (enda arvates) välja näed, mida paremini käitud ning end tunned, seda atraktiivsem sa ka oled. Ning mida atraktiivsem sa oled, seda suurema tõenäosusega tõmbad sa ligi häid mehi, kes sinuga koos olla tahavad.

Natuke enesearendamist aitab sind kaaslase leidmise teel jupp maad edasi, seega kui tunned, et sinu kohtinguelu on justkui stagnatsioonis, siis proovi ennast mingil viisil parendada. Kunagi ei tea, mida (või keda) head see sinu teele tuua võib.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles