Und soodustavad toidud, mis kustutavad nälja ja sobivad ka kaalulangetajale

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Magamaminekuaeg läheneb, aga kõht koriseb kurvalt tühjusest. Sel hetkel tasub mõelda, kas oled päriselt näljane või on sul lihtsalt igav. Kas teadsid, et mõned toidud mitte ainult ei täida kõhtu, vaid hõlbustavad ka uinumist?

Liiga rikkalik õhtusöök võib sinu vöökohta paisutada, põhjustada öist tualetis käimist ja raskendada uinumist, kirjutab Healthline.

Siin on 7 parimat õhtust ampsu, mida võib muretult süüa:

Kiivi

Kiivi on toitev ja taljesõbralik. Kaks kooritud kiivit annavad 93 kalorit, 5 grammi kiudaineid ja palju C-vitamiini. Lisaks aitab kiivi kergemini uinuda.

Pistaatsiapähklid

Pistaatsiapähklid eristuvad teistest pähklitest und soodustava kõrge melatoniini sisalduse tõttu. 28 grammis pistaatsiapähklites on 160 kalorit ja koguni 6,5 milligrammi melatoniini. Võrdluseks: apteekides müüdavad melatoniinipreparaadid sisaldavad tavaliselt 1–5 milligrammi melatoniini.

Goji-marjad

Goji-marjades on ohtralt antioksüdante ja mingil määral melatoniini, mis võimaldab kergemini uinuda. 40 grammi kuivatatud goji-marju sisaldavad 150 kalorit. Maitsvad marjad sobivad hästi pudru peale, jogurti sisse või niisama näksimiseks.

Puder

Pudrud pole mõeldud ainult hommikusöögiks. Kuum kaerahelbepuder on suurepärane kiudaineallikas ja kausitäis imelist auravat toitu tagab, et nälg oleks pikaks ajaks kustutatud. 175 grammi vees keedetud kaerahelbeid sisaldab umbes 124 kalorit.

Jogurt

Jogurt on suurepärane kaltsiumiallikas, mis tugevdab luid ja aitab uinuda. Kreeka jogurt on kõige suurema valgusisaldusega. 170 grammis rasvata jogurtis on vähem kui sada kalorit.

Muna

Muna on uskumatult mitmekülgne vahepala, sõltuvalt sellest, kui palju aega soovid selle valmistamiseks kulutada. Kui soovid kiiret ampsu, keeda karbitäis mune valmis ja säilita neid külmkapis, et saaksid vajadusel võtta. Üks muna sisaldab ainult 72 kalorit.

Kõrvitsaseemned

Magneesiumirikkad kõrvitsaseemned on tervislikud, toitvad ja madala kalorsusega. 28 grammi kõrvitsaseemneid sisaldab umbes 150 kalorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles