4 tõsist tagajärge, mis võivad sind tabada siis, kui mõtled liiga palju kaalu langetamisele

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Asjad, mis võivad sinuga juhtuda kui võtad kaalu langetamist liiga tõsiselt.
Asjad, mis võivad sinuga juhtuda kui võtad kaalu langetamist liiga tõsiselt. Foto: Shutterstock

Kaalu langetamine on täiesti normaalne tegevus. Kahjuks suudavad paljud inimesed sellesse liialt sisse minna ja kipuvad reaalsustaju kaotama. Selle tõttu võib hakata juhtuma tema elus asju, mida ei soovi isegi oma vaenlasele.

Järgnevad punktid annavad sulle aimu, mis võib sinuga juhtuda siis, kui keskendud oma elus ainult trennile ning jätad ülejäänud elu kõrvale.

Sinu peresuhted võivad laguneda

Peresuhted on üles ehitatud vastastikusele andmisele ja saamisele. Kui võtad kaalu langetamist liiga tõsiselt, võib sinu suhtumine muutuda kiiresti äärmiselt enesekeskseks. Sul kaob huvi oma pereliikmetega midagi koos teha, rääkimata näiteks lastega mängimisest. Sinu silmis eksisteerib vaid üks inimene - SINA. Oled äärmiselt närviline ja kergesti ärrituv ning suudad mõelda vaid järgmisest toidukorrast või treeningust.

Mis aitaks?

Selleks, et suudaksid oma päeva kõigi ja kõige vahel kenasti jagada, tee endale üks korralik päevaplaan. Pane sinna kirja kõik oma treeningud, perega veetmise ajad, sõpradega lõbutsemised, toidukorrad ning toidu valmistamise ajaline plaan. Selle abiga suudad oma aega jagada nii, et treeningutele ja toidu tegemisele kulub päevas kõige enam umbes tund-poolteist. Püüa sellest kinni pidada ning siis jääbki sul rohkem aega, mida oma perega veeta. Püüa samal ajal mitte kehakaalu langetamisele mõelda. Lase sel minna.

Sa võid jääda ilma oma sõpradest

Sõprus on alati kahepoolne - sa annad ja saad vastu. Täpselt nagu perekonnagagi. Kui räägid järjepidevalt oma sõbrale ainult endast ja oma tegemistest ning kaalu langetamise edusammudest, võib see tema jaoks äärmiselt tüütuks osutuda. Hetkest, mil sa ei huvitu enam sõbra tegemistest ning tema käekäigust, on alguseks teie sõpruse kiirele allakäigutrepile. Sa ei pea oma edusammudest ja muredest ööd ja päevad rääkima, aga aeg-ajalt neid jagada on täiesti normaalne.

Sinu kehakaalu langus võib seiskuda

Kui mõtled liiga palju kaalu langetamisele, tõuseb selle läbi ka sinu stressitase, millega võid endale hoopiski suure karuteene teha. Uuringud on näidanud, et stress on väga suur ülekaalu põhjustaja. Mis saaks olla hullemat sellest, kui kõikidele pingutustele vaatamata sinu kehakaal seisab ühe koha peal? Või veel hullem - tõuseb?

Otsi erinevaid võimalusi lõõgastumiseks ning ajule puhkuse andmiseks. Nii saavutad tõenäoliselt oma eesmärgid oluliselt kiiremini.

Sa võid kaotada töö

Pigevalt kaalu langetamisest mõtlemine võib segada sinu keskendumist, mis omakorda pärsib töö tegemist. Töö efektiivsus langeb ning selle all kannatavad tõenäoliselt ka sinu töösuhted. Samuti jääb see silma tõenäoliselt ka sinu ülemustele ning ei pruugi minna kaua, kui leiad enda laualt vallandamisteate. Kurb, aga nii võib tõesti minna.

Seega.. töö ajal tee tööd ning ära mõtle ega räägi kaalu langetamisest. See aitab sul pead hulga selgemana hoida.

Kasutatud allikas:

«Kaalu langetaja, sul on päriselu ka!». Fitlap. Autor: Heikki Mägi. 27.05.2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles