Põhjused, miks peaksid oma rindu iga päev masseerima

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Enamasti seostub rindade masseerimisega kaks asja: intiimsus ja rinnavähi kontroll. Kuid tõde on see, et rindade masseerimisel on mõned tervisega seotud eelised. Lisaks näomaski ja pediküüri tegemisele lisa oma ilurutiinidesse ka rindade masseerimine, soovitab Mind Body Green.

«Rindade masseerimine parandab vereringet, leevendab valu ja turset,» ütleb litsentseeritud massaažiterapeut Ben Brown. Mõelgem kõikidele nendele headele tunnetele, mis kogukeha massaažiga kaasneb. Rindade masseerimine annab sarnaseid tulemusi ja lisaks sihipäraseid eeliseid.

Mis on rindade massaaž?

Korralik rindade massaaž on midagi enamat, kui lihtsalt rindade silitamine või hõõrumine. Selle massaaži juured pärinevad tegelikult ajurveeda praktikast abhyanga. «Abhyanga on rütmiline ja kerge puudutusmassaaž, mille tegemisel kasutatakse suures koguses taimeõli,» ütleb diplomeeritud ajurveeda paktik ja massaažiterapeut Julie Bernier.

Muistsed ajurveeda targad soovitasid oma tervise heaks teha iga päev abhyangat. Kuigi see traditsiooniline tava hõlmab rindade masseerimist, keskendub see kogu kehale.

Millised on rinnamassaaži eelised?

Rinnamassaaž mõjub eelkõige rahustavalt. Lisaks lõdvestusele, pakub see ka muid eeliseid:

1. Aitab vereringet parandada

Rinnad on osa lümfisüsteemist. Kuna paljudel naistel on lümfidrenaaž ummistunud, võib rinnamassaaž vägagi kasulikuks osutuda ja aidata kehal paremini toksiine väljutada.

2. Massaaž aitab imetavatel emadel piima juurde toota

Imetavatel emadel on rinnamassaažist palju kasu, sest lisaks pingete maandamisele aitab see ka piima juurde toota. Läbiviidud küsitluse kohaselt ei aidanud rinnamassaaž mitte ainult toitmise ajal tekkinud valu vähendada, vaid kahandas ka piimas sisalduvat naatriumi kogust. Rinnapiima kvaliteet paraneb ja massaaž aitab eemaldada piimakanalites olevaid ummistusi või baktereid.

3. Aitab stressi leevendada

Nagu kõik massaažid, võib ka rindade mudimine pakkuda positiivseid tundeid. Oksütotsiin on heaolu hormoon, mis vabaneb füüsiliste tegevuste läbi. Sama hormoon vabaneb ka rinnamassaaži ajal, mis aitab tuju tõsta ja stressi leevendada.

4. Veinitusarmid muutuvad vähemnähtavaks

Kuigi pole palju teaduslikke uuringuid teostatud, mis seda tõestaks, leiti siiski 2012. aastal tehtud uuringus, et regulaarne mandliõliga masseerimine võib venitusarmide ilmnemist vähendada. Lõplike järelduste tegemiseks on siiski vaja rohkem teavet.

5. Aitab lihasvalu leevendada

Kui sinu treening näeb ette raskuste tõstmist, tekib rinnalihaste valu. Need lihased võivad ka igapäevase stressi tõttu pingesse minna, mistõttu on rindade masseerimine äärmiselt mõnus.

Kuidas rindadele massaaži tehakse?

Ajurveeda massaažiks kasutatakse röstimata seesamiseemnetest pressitud õli, aga sobib ka jojoba-, oliiv- või kookosõli. Õli tuleb peopesade vahel või klasspurgis kuumas vees soojendada.

Kui õli on soe, leia endale mõnus ja privaatne koht, kus keegi ei sega sind. Oluline on valida paik, kus tunned end mugavalt, sest enesetunne peab olema lõdvestunud. Vali asend, mis kehale kõige mugavam tundub.

Siin on kaks näidet, kuidas oma rindu masseerida:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles