RETSEPT ⟩ Köögiklassika: kooreklops

Pilt on illustratiivne.

FOTO: Shutterstock

Täna viime sind ajas veidike tagasi ning tuletame meelde vana hea kooreklopsi retsepti.

Vaja läheb:

  • 500 g veiseliha
  • veidi sidrunimahla
  • 2 spl nisujahu
  • soola ja musta pipart
  • 2 spl õli
  • 3 dl kuuma vett
  • 2 dl 20% hapukoort

Valmistamine:

Lõika liha ristikiudu viiludeks. Tambi liha kahe kiletüki vahel lihavasara jämedema poolega veidi õhemaks. PS! Veisefilee kasutamisel pole tampimine vajalik. Lao viilud lõikelauale ning pritsi sidrunimahlaga üle ja lase lihal umbes 15 minutit maitsestuda. Sega kausis kokku jahu, pipar ja sool. Paneeri lihaviile valmistatud segus ning pruunista mõlemalt poolt kuumas õlis. Vala ettevaatlikult pannile kuum vesi ning hauta liha tasasel tulel pehmeks. Valmis roale sega juurde hapukoor ning kuumuta uuesti kenasti läbi. Vajadusel maitsesta lisaks soola ja pipraga. Serveeri meelepärase lisandiga.

Head isu!