Karmid reeglid, mida kuninganna Elizabethi teenijannad teda vannitades järgima peavad

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kuninganna Elizabeth II 13. juunil 2020. aastal oma ametliku sünnipäeva pidustustel Windsori lossis.
Kuninganna Elizabeth II 13. juunil 2020. aastal oma ametliku sünnipäeva pidustustel Windsori lossis. Foto: Toby Melville/AP/Scanpix

Suurbritannia kuningliku pere heaks töötamine seisneb muuhulgas terve hunniku erinevate reeglite igapäevases järgimises, kirjutab Cheatsheet. Sealhulgas on karmid reeglid ka kuninganna pesemisharjumuste kohta.

Kuninganna Elizabeth II järgib igal hommikul sama rutiini. Monarhi ei ärata mitte traditsiooniline äratuskell, vaid hoopis tema akna alt kostev torupillimuusika. Kui kuninganna on ärganud, siis pannakse käima raadio, et ta saaks kuulata BBC Raadio 4-s jooksvat John Humphry igahommikust poliitilist saadet «Today». Seejärel serveeritakse tema kõrgeaususele kann värskelt keedetud Earl Gray teed ning näksimiseks mõned küpsised.

Daily Maili kuningliku korrespondendi Brian Hoey sõnul valmistab kuninganna teenijanna monarhi teest ja küpsistest koosneva hommikusöögi ajal ette tema vanni, vaadates, et vesi poleks liiga külm ega kuum ning et seda oleks vannis täpselt paras kogus. «Tema teenijanna läheb kõrvalasuvasse vannituppa, et vann ette valmistada. See peab olema täpselt õige temperatuuriga, mille testimiseks on eraldi puitümbrisega termomeeter ning vannis peab vett olema täpselt 7 tolli ehk umbes 18 sentimeetrit,» täpsustas Hoey.

Karmid reeglid kehtivad ka kuninglikus rongis

Kuninglik rong on olnud sinivereliste transpordivahend 1840. aastast alates ning mõned vanemad kuningliku perekonna liikmed kasutavad seda aeg-ajalt Ühendkuningriigis ringi liikumiseks. Rongis on eraldi vagunid magamiseks, söömiseks ja vestlemiseks, lisaks veel kontor ning tualettruum koos vannidega.

Kui kuninganna Elizabeth II on rongi pardal, võtab ta vanni täpselt kell 7.30 hommikul ning vedurijuht peab sel ajal eriti ettevaatlikult sõitma, olles väga tähelepanelik selle suhtes, et rong liiga palju ei raputaks ning kuningannal oleks võimalikult mugav ning sujuv vannikogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles