RETSEPT ⟩ Mõnusalt krõbe «ahvileib»

Mõnusalt krõbe ahvileib.

FOTO: Shutterstock

Tänaseks teiseks retseptiks on suurepärase «ahvileiva» retsept.

Vaja läheb:

Pärmitainas:

  • 700 g nisujahu
  • 40 g värsket pärmi või 2 pakki kuivpärmi
  • 85 g suhkrut (1 dl)
  • 2 tl soola
  • 5 dl piima
  • 50 g sulatatud võid

Kastmiseks:

  • 100 g sulatatud võid

Kaneelisuhkur:

  • 200 g suhkrut
  • 1 spl kaneeli

Valmistamine:

Pärmitaigna valmistamiseks sega kausis jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Sega mõõtekannus kokku sulavõi ja piim ning seejärel kalla segu kuivainete hulka. Sega tainas ühtlaseks massiks ning sõtku, kuni see käte küljest lahti lööb. Kata taignakauss rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.

Kui tainas on kenasti kerkinud, vormi sellest kergelt jahusel laual hulgaliselt pinksipalli suuruseid pallikesi. Kasta pallikesed ükshaaval sulavõisse ning seejärel veereta neid kaneelisuhkrus. Määri rõngaskujuline saiavorm võiga ning tõsta pallikesed vormi. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni saiakesed on kenasti kerkinud ja küpsed.