RAHELI BEEBIBLOGI Nüüd vaatab ta kindlalt tissi ja teeb kindla otsuse: sa oled minu!

, kolumnist
Copy
Lõppeks juba see neljas trimester rasedust!
Lõppeks juba see neljas trimester rasedust! Foto: Shutterstock

Mu beebi on nüüd juba paari kuune ja teeb lõpuks nägusid ning hääli. No jumal tänatud! Esimesed nädalad ja isegi kuud on ikka hullumaja võrreldes sellega, kui palju lihtsamaks kogu aeg elu läheb. Ta magab ja sööb ja on iga päevaga aina rohkem inimene ning vähem siseorgan.

Kõik teavad, et rasedus kestab kolm trimestrit, aga viimasel ajal on hakatud aina rohkem rääkima ka neljandast trimestrist. See on siis esimesed kolm kuud pärast sünnitust, mida võib sama hästi lugeda raseduse osaks. Kuigi beebi asub juba füüsiliselt väljaspool naise keha, on ta ikkagi nii sõltuv ja nii hädine, et võiks sama hästi olla ka sees.

Ja kui beebilt endalt küsida, siis ta kindlasti eelistaksi olla sees, mistõttu on tema lemmikasend olla igast küljest emaga kaetud. Ikka nii, et tiss näos, käed tugevasti ümber ning kõhud vastastikku. Kui veel saaks pealaele sooja musi, oleks ideaalne. Seepärast on oluline ka aru saada, et vastsündinut ei saa ära hellitada ja igasugused nutma laskmised, distsipliinid ning unekoolid jäägu palju hilisemasse aega. Ta ei oska veel ennast ise rahustada ja tal on vaja, et iga kord, kui ta nutab, tuleks kohe keegi. Eelistatavalt ema, aga kui ema julgeb näiteks korra vetsu minna, siis vähemalt keegigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles