RETSEPT ⟩ Maroko moodi jänesepraad

Pilt on illustratiivne.

FOTO: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on Maroko moodi jänesepraad.

Vaja läheb:

  • 700 g jäneserümba tükke
  • näputäis safranit
  • 1 purustatud küüslauguküünt
  • näputäis jahvatatud kurkumit
  • 1 tl paprikapulbrit
  • suur näputäis jahvatatud köömneid
  • 1 riivitud sibulat
  • 2 spl võid
  • 1 spl peenelt hakitud värsket koriandrit
  • 1,2 dl rosinaid
  • 1 tl kõrvitsamaitseainet (või garam masala't)
  • soola, pipart

Kaunistuseks:

  • 2 spl röstitud mandlilaaste

Valmistamine:

Soojenda ahi 175 kraadini ning aseta jänesetükid ahjupotti. Lahusta safran 2 spl keevas vees ning lisa sellele küüslauk, kurkum, paprikapulber, jahvatatud köömned, sool ja pipar. Seejärel hõõru maitseainesegu jänesetükkidele. Lisa sibul, pool võist, 6 dl vett ja koriander. Kata pott kaanega ning küpseta ahjus umbes 50 minutit. Seejärel tõsta jänesetükid sügavamasse ahjuvormi ja määri peale ülejäänud või. Keera ahju kuumus 190 kraadile ja küpseta toitu veel 8-10 minutit, kuni jänesetükid on kenasti pruunistunud. Seejärel tõsta tükid vaagnale.

Kastme valmistamiseks vala leem ahjupotist kastmepotti. Lisa rosinad ja kõrvitsamaitseainet (või garam masala't) ning keeda, kuni kaste on vähenenud umbes poole võrra. Vala kaste kanatükkidele ja kaunista mandlilaastudega. Serveeri soojalt.

Head isu!

Kasutatud allikas:

Sarah Ainley. 450 retsepti kogu maailmast. Varrak. 2008