RETSEPT ⟩ Siidiselt pehme siidris hautatud sealiha

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Siidiselt pehme siidris hautatud sealiha.
Siidiselt pehme siidris hautatud sealiha. Foto: Shutterstock

Täna tutvustame sulle eriti mahlase siidris hautatud sealiha retsepti.

Vaja läheb:

  • 2 spl oliiviõli
  • 1 kg sea kaelakarbonaadi
  • 2 sibulat
  • 3 sellerivart (valikuline)
  • 3 porgandit
  • 2 loorberilehte
  • 330 ml pudel siidrit
  • 2-3 dl kanapuljongit
  • hakitud värsket peterselli
  • soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

  • kartuliputru

Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika liha umbes 2-3 cm suurusteks tükkideks, koori sibulad ning lõika need pikuti kaheks või neljaks ja seejärel viiludeks. Viiluta seller ja lõika porgandid meelepärase suurusega tükkideks. Kuumuta õli ahjupotis, pruunista lihakuubikud jaokaupa õlis ümberringi ning tõsta taldrikule ootama. Soovi korral maitsesta kergelt soolaga.

Aseta potti sibul, seller, loorberilehed, porgand ning maitsesta kergelt soolaga ja prae kuldseks. Tõsta lihakuubikud koos taldrikule kogunenud leemega uuesti potti, lisa siider ja vala peale nii palju kanapuljongit, et liha ja köögiviljad oleksid kenasti kaetud. Maitsesta ning siis kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ja aseta umbes kaheks tunniks ahju hauduma. Soovi korral võid lõpus kaane eemaldada ja rooga ilma kaaneta ahjus hautada - saad roale värve juurde ning leem keeb veidi kokku. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles