5 tegevust, mida enne voodisse heitmist teha, et kõht korras oleks

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Viis lihtsalt sammu, mida saad enne magamaminekut oma seedimise heaks ära teha.
Viis lihtsalt sammu, mida saad enne magamaminekut oma seedimise heaks ära teha. Foto: Brett Sayles from Pexels

Me kõik teame, et kindel rutiin enne magamaminekut on hea idee. Tihti soovitatakse ära panna telefon, mediteerida või teed juua – kõik need tegevused toovad meile parema une, ent on ka tegevusi, mis aitavad kaasa meie seedimisele.

«Stabiilse rutiini kaitseks ja soovituseks võib öelda palju, eriti kui räägime unekvaliteedi ning seedimise parandamisest, lisaks toetavad need harjumused teineteist,» selgitab toitumisteadlane Kelly Jones. Täpselt nii, sa saad lüüa kaks kärbest ühe hoobiga ning aidata endal nii paremini magada kui ka seedimist ning kõhtu üldiselt korras hoida.

Kõigepealt tasub muidugi anda endast parim, et sööksid iga päev samal ajal, eriti õhtusööki. «Kui keha harjub sellega, et saab iga päev täpselt samal ajal süüa, siis muutub seedehormoonide tootmine ning üldine lõõgastumine palju automaatsemaks,» ütleb Jones. See omakorda toob kaasa parema ning lihtsama seedimise. «Variatsioonid on okei, ent kui su keha ei oska isegi mitte ette aimata, millal järgmine söögikord tuleb, siis tõstab selline olukord tõenäoliselt organismis stressihormoonide taset, eriti kui oled söömata päris pikalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles