Abieluleht 1931. aastal: Eesti naise seiklustest neegritega

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Saksa kunstniku Otto Muelleri maal «Neger und Tänzerin» (1903).
Saksa kunstniku Otto Muelleri maal «Neger und Tänzerin» (1903). Foto: akg-images / scanpix

Abielulehe 1931. aasta 12. juuli numbri esiküljel kirjutas keegi nimetu (ja stiili järgi paistab, et kergelt kibestunud) autor intrigeerivast nähtusest – sellest, et Eesti naistele meeldivad tumedanahalised mehed. Toome selle artikli (sh pealkirja) teieni muutmata kujul.

Et valged naised alati suurt huvi ja kiindumust tunnevad mustade meeste vastu, seda on tähele pandud kõikjal. Nõnda on see ka muidugi meil ja kunagi ei või need mustanahalised (Abielulehes kasutatakse läbivalt sõna «neeger» - toim.), kes peatuvad Tallinnas, kaevata selle üle, et neil ei vea.

Otse vastupidi. Kui peatub sadamas mõni laev, kus meeskonna liigete hulgas ka mustanahaline, olgu ta siis kas või lihtne kokk või laevapoiss, jooksevad naised, lihtsad teenijad ja tänavatüdrukud tema peale tormi. Kui esineb kuskil laval mõni mustanahaline artist, moodustavad publiku enamiku ikkagi naised ja siis, kui igaastastel elukutseliste maadlustshempionaatidel võistleb ka mustanahaline, võib alati kindel olla, et just tema saab igal õhtul kõige rohkem veripunaseid roose... Et nende saatjaiks on peaasjalikult naised, teab igaüks muidugi ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles