RETSEPT ⟩ Krõbedad churrod šokolaadikastmes

Krõbedad churrod šokolaadikastmes

FOTO: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on maitsvad ja krõbedad churrod šokolaadikastmes.

Vaja läheb:

Churrod:

  • 110 g jahu
  • 28 g võid
  • 250 ml vett
  • Natukene soola
  • 2 spl suhkrut
  • 1 muna
  • Õli (friteerimiseks)
  • Suhkur ja kaneel

Kaste:

  • Sulatatud šokolaad

Valmistamine:

Vala potti vesi, lisa või, suhkur ja sool ning lase keema. Lisa segades jahu ning sega, kuni oled saavutanud ühtlase massi. Eemalda pott pliidilt ning lase segul veidi jahtuda. Kui segu on piisavalt jahtunud, sega sinna ühtlaselt sisse muna. Püüa seda teha nii kiiresti kui võimalik. Kui alguses tundub, et muna ei taha kuidagi seguga seguneda, jätka segamist, sest mõne aja pärast mass siiski ühtlustub.

Vala õli pannile ning kuumuta. Täida tordi- või küpsiseprits poole koguse taignaga, et seda lihtsam kasutada oleks. Proovi, kas õli on küpsetamiseks piisavalt valmis – lase väike kogus tainast läbi pritsi õlisse. Kui tainas muutub kenasti pruuniks, on õli küpsetamiseks valmis. Lase läbi pritsi tainas õlisse (pikkuse saad ise valida) ning lõika ots noaga lahti. Ära lase liiga palju ribasid korraga õlisse, sest tainas vajab praadimiseks ruumi.

Taigna küpsetamine võtab aega umbes 2 minutit. Kui tainas on muutunud kenasti kuldpruuniks, on see märk, et churrod on valmis. Värvuse peaks tainas saavutama järk-järgult ning kui see ei küpse ühtlaselt, vähenda kuumust. Võta kuldpruunid churrosed õlist välja ning tõsta majapidamispaberile nõrguma, et üleliigne õli eemalduks churrostest. Rulli sooja churrost suhkru-kaneeli segus ning serveeri koos sulatatud šokolaadikastmega.

Head isu!