Kosmetoloog selgitab, kas peaksid kasutama vatitupse või -padjakesi

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Puuvillaväli.
Puuvillaväli. Foto: Shutterstock

Vatitupsud, -pulgad ning -padjakesed kuuluvad kategooriasse «ma jõudsin juba unustada, kui kasulikud need on, aga siis said nad otsa». Vatil on palju kasutusvõimalusi, alustades nahahooldusest ja lõpetades kodu koristamisega.

Well+Good rääkis kuulsuste kosmetoloogi Sarah Akramiga, et uurida, kas näohooldustoodete pealekandmisel oleks parem kasutada kohevaid vatitupse või hoopis lamedaid ümmargusi vatipadjakesi. «Mulle isiklikult meeldib kasutada vatipatju, sest need ei jäta nahale puuvillakiude maha,» ütleb Akram. «Ma olen jõudnud järeldusele, et vatitupsud imavad liiga palju toodet endasse, ei aja seda nahal piisavalt hästi laiali ning kipuvad üldiselt koost lagunema.»

Lisaks jätavad vatitupsud su nahale maha puuvillakiude ning see on lausa vastuolus eesmärgiga, mida mitsellaarvee või näotooniku kasutamisega saavutada üritasid - puhta näoga. Lamedad vatipadjad aga on Akrami sõnul loodudki spetsiifiliselt nahahooldustoodete pealekandmiseks.

«Lisaks on vatipadjakesed väga mitmekülgsed,» toob Akram välja. «Nende peamine kasutusviis on toodete pealekandmine, nahalt mitsellaarvee või meigieemaldiga ebapuhtuste eemaldamine ning silmameigi lahustamine, kui jätad niisutatud padjakesed mõneks ajaks suletud silmalaugudele.»

Ent see ei tähenda, et vatitupsud täiesti kasutud on. Need sobivad hästi näiteks sellistel juhtudel, kui soovid kasutada natuke rohkem toodet — olgu see siis tüütu küünelaki lahti leotamine või kui soovid putukahammustustele leevendava toote kandmine.

Aga mida teha sellel hetkel, kui avastad, et sul kodus enam kumbagi järgi pole? Akrami sõnul on parem kasutada mitmekordseks volditud tualettpaberit kui tooteid kätega peale kanda. «Sinu käed puudutavad nagunii päeva jooksul järjepidevalt kõiksuguseid pindu ning saavad seeläbi kooritud ning marrastatud,» selgitab naine. «Seega kui kasutad koorivat toonikut, siis pole hea mõte seda kätega peale kanda, sest käed saavad niigi vatti. Pealegi, käte kasutamine eriti õhema koostisega toodete pealekandmisel võib need ka vähem efektiivseks muuta ning sa pead kasutama rohkem toodet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles