12 asja, mida võid südamerahus ka pesumasinas ja nõudepesumasinas pesta

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Kodumajapidamises tasub vahetada kodumasinad energiasäästlikemate vastu ja kasutada neid ajal, mil elekter on odavam.
Kodumajapidamises tasub vahetada kodumasinad energiasäästlikemate vastu ja kasutada neid ajal, mil elekter on odavam. Foto: Shutterstock

On palju asju, mille puhul soovivad inimesed, et nende puhastamine oleks oluliselt kergem. Veebileht Homes and gardens toob sinuni nimekirja üllatavatest asjadest, mida me üldiselt pesumasinas ega nõudepesumasinas ei pese, aga mida tegelikult võib seal pesta.

Asjad, mida võib pesta ka pesumasinas:

Põrandamopp

Eemalda põrandamopi otsik ning aseta see pesumasinasse. Pese seda kuumal temperatuuril, kuivata ning pane see uuesti varre otsa.

Auto jalamatid

Seda muidugi juhul kui sinu jalamatt pole pesumasinas pesemiseks liiga suur ega raske.

Plastikust vannikardin

Tundub uskumatu? Tegelikult on asi väga lihtne. Plastikust vannikardinat saad kõige ohutumalt pesta koos rätikutega. Aseta see rätikutesse mässituna pesumasinasse ning pese õrnal temperatuuril. Riputa kuivama ning vannikardin näeb taas välja nagu uus!

Laste pehmed mänguasjad

Kuigi kõlab uskumatult, on tegelikult enamikke laste pehmeid mänguasju võimalik pesta ka pesumasinas ning kuivatada pesukuivatis. Kasuta lihtsalt võimalikult madala temperatuuriga programmi ja aseta nad enne pesumasinasse panekut pesukoti või padjapüüri sisse.

Pesumasin
Pesumasin Foto: Shutterstock

Joogamatt

Kui sinu joogamati kasutusjuhendis pole välja toodud just eriti spetsiifilisi soovitusi selle puhastamiseks, võid seda ka pesumasinas pesta.

Korduskasutatavad toidukotid

Paljud meist pesevad neid käsitsi, kuid tegelikult on võimalik neid kenasti pesta ka pesumasinas. Pese neid kuumal temperatuuril ning soovi korral võid korduskasutatavad toidukotid ka eraldi pesukotti pista.

Silikoonist köögitarvikud

Silikoonist lõikelaudu, köögiriistu, pajakindad ja ahjuvorme on tegelikult võimalik pesta nõudepesumasina puudumisel ka pesumasinas. Kasuta pesemiseks nii külma kui ka kuuma vett ning tugevat pesuainet, et mustusest vabaneda.

Asjad, mida võid pesta ka nõudepesumasinas

Plastikust mänguasjad

Plastikust mänguasju võid nõudepesumasinas pesta vaid kergema režiimi ja jahedama veega. Aseta need eraldi hoidikutesse ning välja võttes näevad nad välja nagu uued!

Külmkapi sahtlid

Külmkapi puhastamine võib kohati osutuda täielikuks peavaluks. Aga kui pesed selle sahtleid nõudepesumasinas, saad muuta tüütu kohustuse oluliselt lihtsamaks.

Hambaharjad ja vannitoatarvikud

Kuigi paljud meist ei tea, siis seebialuseid ja hambaharjasid on võimalik pesta ka nõudepesumasinas. Aseta need lihtsalt masinasse ning need on hetkega sama puhtad nagu uued.

Nõudepesumasin
Nõudepesumasin Foto: Shutterstock

Plastikust harjad ja kammid

Kõige lihtsam viis juukseharjade ja kammide pesemiseks on neid pesta nõudepesumasinas. Lihtsalt veendu enne pesu, et oled eemaldanud neilt kõik juuksekarvad. Vastasel juhul võid juuksekarvu hiljem nõudelt ja mujalt masinast leida. Samuti võid nendega kahjustada ka nõudepesumasinat.

Lemmikloomade jalutus- ja kaelarihmad

Enne, kui neid oma nõudepesumasinasse viskama hakkad, veendu, et nad ei ole tehtud nahast. Nõudepesumasinas saad pesta siiski vaid sünteetilistest materjalidest valmistatud lemmikloomade jalutus- ja kaelarihmasid.

Sporditarvikud

Golfipallid, sääre- ja suukaitsmed, sulgpallid on vaid vähesed sporditarvikud, mida on võimalik pesta ka nõudepesumasinas. Aseta väiksemad esemed vaid eraldi hoidikutesse või pesukotti ning saad need lihtsa vaevaga puhtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles