RETSEPT ⟩ Kohevad mustikasufleed

Kohevad mustikasufleed

FOTO: Shutterstock

Tutvustame sulle täna ühe ääretult õhulist retsepti, milleks on mustikasuflee. Kogused on mõeldud kaheksale inimesele küpsetamiseks.

Vaja läheb:

  • 1,5 dl vett
  • 1 dl mustikaid
  • 3 spl suhkrut
  • 1,5 spl kartulitärklist
  • 1 tl riivitud laimi koort
  • 3 munavalget
  • 1 spl suhkrut

Vormide määrimiseks:

  • 2 spl suhkrut
  • 1 spl võid

Valmistamine:

Mõõda potti vajalik kogus vett, suhkrut, mustikaid, riivitud laimikoort ja kartulitärklist. Kuumuta pidevalt segades kuni keemiseni. Osad mustikad võivad keemise käigus katki minna. Jahuta kissell seejärel täielikult maha.

Klopi munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega pool munavalgevahust mustikakiselli hulka ning seejärel sega ettevaatlikult juurde ülejäänud munavalgevaht. Määri väiksemad ahjuvormid või kuumakindlad espressotassid võiga ning raputa õrnalt suhkruga üle. Täida vormid 2/3 ulatuses mustika-munavalgevahuga ning püseta 175-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Serveeri kohe.

Head isu!