RETSEPT ⟩ Munavaba ja küpsetamata maasika-toorjuustukook

Munavaba ja küpsetamata maasika-toorjuustukook

FOTO: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on ülimaitsev maasika-toorjuustukook, mis ei vaja küpsetamist ja on täiesti munavaba.

Vaja läheb:

Põhi:

  • 400 g küpsiseid
  • 30 g sulatatud võid
  • sulguriga kotti

Kihid:

  • 90 g hapukoort
  • 200 g toorjuustu
  • 30 g suhkrut
  • 30 g piima
  • 6 g želatiini
  • kuuma vett
  • 220 g maasikaid
  • 30 g suhkrut
  • 10 g sidrunimahla
  • 200 ml vahukoort
  • 15 g suhkrut

Maasikatarretis:

  • 35 g vett
  • 5 g želatiini

Sidrunitarretis:

  • 100 g vett
  • 7 g želatiini
  • 10 g sidrunimahla
  • 40 g suhkrut

Kaunistuseks:

  • 200 g maasikaid

Valmistamine:

Aseta küpsised sulguriga kotti ning rulli tainarulli abil peeneks puruks. Vala juurde sulatatud või, sule kott ning mudi sõrmede vahel puru kotis korralikult läbi. Aseta puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja suru spaatliga vormi põhja nii, et pealt jääks ühtlaselt sile. Sega kausis hapukoor ja toorjuust omavahel korralikult läbi. Lisa suhkur ja sega uuesti.

Vala teise kaussi piim ja želatiin ning sega õrnalt läbi. Kolmandasse kaussi vala kuuma vett, mille kohale aseta kauss piima-želatiiniseguga. Sega piima ja želatiini nii kaua, kuni segu on muutunud täiesti ühtlaseks vedelikuks. Eemalda kauss vesivannilt ning kalla piima-želatiinisegu hapukoore-toorjuustusegule ja seejärel sega korralikult.

Pese ja puhasta maasikad. Lõika nad pooleks ning aseta kaussi. Lisa suhkur ja sidrunimahl ning kuumuta õrnal tulel pidevalt segades. Lase korraks keema ning eemalda tulelt alles siis, kui moos on veidi paksenenud. Seejärel püreesta moos saumikseriga ja vala sellest pool toorjuustu-hapukooresegu sisse ning sega korralikult läbi.

Vahusta vahukoor koos suhkruga keskmiseks massiks ning lisa toorjuustu-hapukoore segu sisse. Sega läbi ning vala kogu segu koogipõhjale. Silu kreem pealt kenasti siledaks, aseta peale toidukile ning jäta 1 tunniks külmikusse seisma.

Maasikatarretise valmistamiseks sega kokku želatiin ja vesi. Aseta segu veevannile ja sega võimalikult vedelaks massiks. Vala ülejäänud maasikapüree kaussi, lisa želatiinisegu ja sega korralikult läbi ning siis vala koogile. Seejärel aseta kook 1 tunniks külmkappi tahenema.

Sidrunitarretise valmistamiseks sega taas kokku vesi ja želatiin. Vala kaussi 100 g vett, 10 g sidrunimahla ja 40 g suhkrut. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, seejärel tõsta tulelt ja lisa želatiin. Aseta kauss külma veega täidetud kausi kohale ja sega korralikult.

Pese ja puhasta maasikad. Eemalda rohelised pead ja lõika keskelt pooleks. Lao maasikad koogile ning vala sidrunitarretis koogile. Seejärel lase koogil 2 tundi kapis taheneda.

Head isu!