Rollid on vahetunud: naised petavad seksi, mehed armastuse pärast

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Orgasmilõhe on jätkuvalt aktuaalne teema, kuid petmislõhet enam ei eksisteeri. Erinevad uuringud näitavad, et mehed ja naised petavad mõlemad sama palju. Küll aga on meie rollid muutunud: kui varem petsid naised armastuse ja mehed seksi pärast, siis nüüd on asjad vastupidi.

2000. aastate truudusetuse ekspert Shirley Glass leidis toona, et kuigi paljud mehed armastasid oma naisi ja neil oli kodus voodielu korras, ei öelnud nad siiski «vahepalast» võimalusel ära. Mehed petsid selleks, et rahuldada oma seksuaalseid kirgi. Nad olid oportunistlikud ja kuna kõrvalhüpe ei olnud seotud tunnetega, siis ei mõjutanud afäärid ka nende suhet.

Pea pooled petvatest meestest, kellega Glass rääkis, ütlesid, et on oma suhtes õnnelikud ja armastavad oma naist. Ka ei olnud neil mingit plaani põhisuhe lõpetada. Pikaajalistes suhetes naistega olid aga lood teised. Glass leidis, et naised ei tundnud end vajaliku ega ihaldatuna. Kui neil oli tekkinud kõrvalsuhe, siis seda just seetõttu, et nad ei saanud kodus rahuldada oma emotsionaalseid vajadusi. See omakorda tähendas, et ohtu sattus ka põhisuhe – naisel olid üldiselt tugevad tunded oma armukese suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles