RETSEPT ⟩ Mahlane porgandikook toorjuustuglasuuriga

Mahlane porgandikook toorjuustuglasuuriga

FOTO: Shutterstock

Kook, mis sobib toidulauale olenemata ilmast ja tähtpäevast.

Vaja läheb:

Tainas:

  • 2 suurt muna
  • 2 dl rafineerimata suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
  • 100 g sulatatud võid
  • 150 g riivitud porgandit
  • 120 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5-1 tl kaneeli
  • muskaatpähklit

Täidis:

  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 tl suhkrut
  • 50 g vahukoort

Glasuur:

  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 50 g toasooja pehmet võid
  • 100 g rafineerimata tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti

Valmistamine:

Klopi munad koos suhkruga kohevaks vahuks. Lisa peene riiviga riivitud porgandid, omavahel segatud kuivained ja sulavõi. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga. Vala tainas vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga ning kui see pärast torkamist tainaseks ei jää, on kook valmis. Jahuta kook täielikult maha, aseta vaagnale ja lõika ettevaatlikult laiupidi keskelt pooleks (või küpseta teine kiht juurde).

Sega täidise komponendid mõnusaks kreemiks ja kanna koogi alumisele kihile võimalikult ühtlaselt. Aseta koogile pealmine küpsetatud kiht ning jäta hetkeks kõrvale.

Glasuuri valmistamiseks sega kõik koostisained omavahel ühtlaseks massiks ning määri jahtunud koogile. Kaunista vastavalt eelistustele.

Head isu!