RETSEPT ⟩ Suussulav šokolaadi fondant

Suussulav šokolaadi fondant

FOTO: Shutterstock

Hõrk, suussulav, oivaline, maitsev, tõeline maitseelamus – just need sõnad iseloomustavad šokolaadi fondanti kõige paremini.

Vaja läheb:

  • 170 g tumedat šokolaadi
  • 150 g võid
  • 160 g suhkrut
  • 75 g nisujahu
  • 4 suurt muna

Valmistamine:

Määri ramekin-vormid hoolikalt võiga kokku ja puista kakaopulbriga üle. Seejärel aseta veidikeseks kõrvale. Sulata väikeses potis või ja šokolaad ning seejärel tõsta pott tulelt. Klopi munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa šokolaadi-võisegu ja vahusta mikseriga veel umbes 5 minutit. Siis sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. Kalla segu ettevaatlikult vormidesse ja küpseta 180-kraadises ahjus maksimaalselt 10-12 minutit! Kummuta kook taldrikule. Serveeri koos peale puistatud tuhksuhkru või pehme vaniljejäätisega.

Head isu!