VIDEO ⟩ Augusti esimene nädal on rahvusvaheline rinnaga toitmise nädal

PM Tervis
Copy
Rahvusvaheline rinnapiima nädal 2018. aastal.
Rahvusvaheline rinnapiima nädal 2018. aastal. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

1.–7. augustil tähistatakse terves maailmas rahvusvahelist rinnaga toitmise nädalat. «Kõik üheskoos saame tagada, et rohkem lapsi saaks rinnapiima. See on oluline, kuna rinnapiima ei ole võimalik asendada,» ütleb kolme lapse ema ja endine sotsiaalminister Riina Sikkut.

Augusti esimesel nädalal tähistatakse üle maailma rahvusvahelist rinnaga toitmise nädalat. Paraku on rinnaga toitmise näitajad nii Eestis kui ka maailmas languses. Paljude teaduspõhiste uuringute käigus on leitud, et rinnaga toitmine on üheks kuluefektiivsemaid rahva tervise edendamise viise, mis paneb aluse lapse heale füüsilisele, vaimsele ja sotsiaalsele tervisele. Samal ajal ei pruugi rinnaga toitmine alati kulgeda probleemideta. Seetõttu rõhutab Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee (RTEEK), et pere ja ühiskonna toetusel on kanda oluline roll selle õnnestumiseks.

Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee koos Riina Sikkutiga kutsub kõiki üles meie järeltulevate põlvede tervise ja heaolu nimel toetama ning soodustama rinnaga toitmist ning jagama selle aasta rinnaga toitmise nädalaks valminud videot. «Teeme selle ühise pingutuse emade ja laste tervise heaks,» ütleb Sikkut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles