Seksterapeut abistab: nõnda lahendad hõlpsasti ühe naiste levinuma voodiprobleemi

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Ajakirjaveerud on täis erinevaid nõuandeid ja õpetusi, kuidas voodis end ja partnerit nautida, kuid kõigel sellel võib olla ka vastupidine efekt. Kui meil on vaat et lõputuna näivad valikud, kuidas ja mis asendis hullata, võib tekkida tunne, et ei suudagi valida.

Seksterapeut Vanessa Marin ütleb, et üks kõige levinumaid «peaks-eid», mida ta oma praksises kuuleb, on: «Ma peaksin teadma, mida ma voodis tahan ja suutma seda oma partnerile öelda.» Marin tõdeb, et see on naljakas «peaks», sest ta nõustub sellega. «Absoluutselt ongi igaüks väärt, et saaks oma partneriga jagada, mida ta tahab,» ütleb Marin. «Kommunikatsioon on tervislik ja ülioluline osa imelisest sekselust.»

Marin aga lisab, et inimesed sageli langevad sel puhul perfektsionismi. Paljud nimelt tunnevad, nagu nad peaksid täpselt teadma, mida nad tahavad, suutma seda siis partnerile samm sammult edasi anda ning siis sajaprotsendiliselt nautima kõike, mida partner õpetuse järgi teeb. Umbes nii: «Kõigepealt ma vajan 3,5 minutit suudlemist, kerge keelega. Siis suudle mu kaela 25 sekundit – mitte liiga kõvasti, aga ka mitte liiga pehmelt. Seejärel võta mu riided seljast sellises järjekorras...»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles