Kohtingutreener annab nõu: viisid, kuidas partner sinust alati huvitatud oleks

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Mis oleks, kui meile antaks nimekiri asjadest, mida silmas pidada ja mis tagaks, et suhe oleks alati elav, toetav ning pakuks pinget mõlemale osapoolele?

Kohtinguekspert Mathew Boggs pani kokku nimekirja nn «survepunktidest», millele tähelepanu pöörata, et partner sinust alati huvitatud oleks.

  1. Jaga talle tähelepanu. Inimestena vajame me teiste inimeste tähelepanu ning eriliselt vajame me tähelepanu neilt, kes on meile lähedased. Juba lapsepõlvest peale on paljud meist üles kasvanud tähelepanuvaeguses, seega on hea mõte võtta suhtes hoiak: ma jagan oma partnerile tähelepanu. Lase tal rääkida, ole huvitatud, kiida teda. See aitab partneril tunda, et ta on eriline ja läheb sulle korda.
  2. Anna talle mikroväljakutseid. Eriti just mehed armastavad väljakutseid ja mänge, mis loovad kerge pingemomendi. Hea võrdlus on sport: mehed võivad tunde vaeva näha, et saada palli väikesesse korvi. Niisiis paku mikroväljakutseid ka suhtes, olgu selleks ohkamine, et küll on suur sushi-isu ja pakkumine, et ehk mees on valmis roa organiseerima; või siis kurtmine, et selg valutab ja ehk tahaks ta massaaži teha. Muidugi on mängus ka nö auhind – sinu naeratav nägu, kallistus ja sära silmis. Boggs ütleb ka, et oluline on siin sõnastus. Ta soovitab öelda näiteks nõnda: «Kallis, mulle väga meeldiks sel nädalavahetusel midagi uut teha, kas sa viiksid mind palun kuhugi?»
  3. Suudle teda ootamatult. Ja suudle korralikult! Boggsi sõnul mehed armastavad märgi musisid, mis tulevad ootamatult. Haara ta näiteks tööle minnes uksel oma embusse ning suudle sügavalt ja põhjalikult – garanteeritult mõtleb ta sinu peale terve päeva.
  4. Julgusta tema üksiolemisaega. Moodne inimene ei pea käima koopast väljas jahil, kuid ürgsed ihad vahepeal seigelda on alles. Neid tasub julgustada, kuna vahepeal üksi olles ja omi asju tehes saab akusid laadida ning hiljem on ta sulle parem partner. Siinkohal ei pea Boggs muidugi silmas nädalatepikkust kodust eemal viibimist – pigem ikka mõni tund pärastlõunal oma asjadeks.
  5. Anna endale üksiolemisaega. Samamoodi, nagu on partneril oluline käia end tuulutamas, vaid ka sina aega, et oma tassi täita. Läbipõlenuna ei suuda me keegi olla head partnerid. Siinkohal saad ühendada kaks asja: anna mehele nn väljakutse! Las tema tegeleb lastega, et sina saaksid sõbrannadega lõõgastuda või üksi oma asju teha.
  6. Paku vaheldust. Igas suhtes on vaheldust vaja, kuigi me kõik vajame ka rutiini. Võta näiteks eesmärgiks proovida partneriga igal kuul üht uut asja, olgu selleks uus kokteil, lauamäng või kogemus. Jagatud kogemused annavad suhtesse värskust ja toovad teid teineteisele lähemale.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles