Üks kreemine ja maitseterohke seenesupp sobib ideaalselt vihmase teisipäeva õhtusse.
RETSEPT ⟩ Maitseterohke seenesupp
Vaja läheb:
- 400g seeni
- 1/2 sidrunit
- 2 puljongikuubikut (või valmista puljong ise)
- 7,5 dl vett
- 20 g võid
- 1 dl kuiva valget veini
- 4 spl toidukoort
- soola, pipart
- kimp murulauku või mõnda muud maitserohelist (näiteks tilli või peterselli)
Valmistamine:
Leota seeni 15-20 minutit leiges vees. Pressi seentele sidrunimahla ning valmista puljong või lahusta puljongikuubikud keevas vees. Kuumuta potis või ja lisa seened. Pruunista kergelt läbi, lisa vein ja hauta veel 5 minutit. Lisa toidukoor, sool ja pipar. Vala peale puljong ning püreesta supp saumikseriga. Serveeri koos hakitud maitserohelisega.
Head isu!