RETSEPT ⟩ Maitseterohke seenesupp

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Maitseterohke seenesupp
Maitseterohke seenesupp Foto: Shutterstock

Üks kreemine ja maitseterohke seenesupp sobib ideaalselt vihmase teisipäeva õhtusse.

Vaja läheb:

  • 400g seeni
  • 1/2 sidrunit
  • 2 puljongikuubikut (või valmista puljong ise)
  • 7,5 dl vett
  • 20 g võid
  • 1 dl kuiva valget veini
  • 4 spl toidukoort
  • soola, pipart
  • kimp murulauku või mõnda muud maitserohelist (näiteks tilli või peterselli)

Valmistamine:

Leota seeni 15-20 minutit leiges vees. Pressi seentele sidrunimahla ning valmista puljong või lahusta puljongikuubikud keevas vees. Kuumuta potis või ja lisa seened. Pruunista kergelt läbi, lisa vein ja hauta veel 5 minutit. Lisa toidukoor, sool ja pipar. Vala peale puljong ning püreesta supp saumikseriga. Serveeri koos hakitud maitserohelisega.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles