L, 26.09.2020

RETSEPT ⟩ Krõbedad kaneelirullid

Krõbedad kaneelirullid

FOTO: Shutterstock

Täna kostitame sind klassikalise kaneelirullide retseptiga.

Vaja läheb:

  • 50 g pärmi
  • 0.5 dl käesooja vett
  • 100 g võid
  • 3 dl piima
  • 0.5 tl soola
  • 85 g suhkrut
  • 1 tl uhmris peenestatud kardemoni
  • 550-600 g nisujahu (umbes 9-10 dl)

Täidis:

  • 100 g võid
  • 85 g suhkrut
  • 0.5 sl jahvatatud kaneeli

Määrimiseks:

  • muna

Valmistamine

Lahusta soojas vees pärm. Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim või hulka ning vala segu pärmi hulka. Sega juurde suhkur, sool ja kardemon ning sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saavutad ühtlase taina. Kata tainakauss toidukile või rätikuga ning lase soojas kohas umbes tund aega kerkida.

Täidise valmistamiseks sega kokku suhkur, sulavõi ja kaneel.

Sõtku tainas kergelt jahusel tööpinnal läbi ning jaota kolmeks. Rulli iga osa 23x30 cm suurusteks nelinurgaks. Määri täidisega (vajadusel valmista juurde) ning keera rulli, alustades laiemast servast. Lõika rull 2-3 cm paksuseks viiludeks ning aseta saiad ahjuplaadile. Kata ahjuplaat puhta rätikuga ning lase soojas veel umbes 20-30 minutit kerkida. Seejärel küpseta 200-225-kraadises ahjus 10-15 minutit. Serveeri koos klaasikese külma piimaga.

Head isu!