Eesti parima koduveini konkursil pistavad rinda nii rukki- kui sõstraveinid

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
019. aasta koduveini ja -siidri konkursi parimate tunnustamine
019. aasta koduveini ja -siidri konkursi parimate tunnustamine Foto: Eesti Väikepruulijate Liit

Eesti Väikepruulijate Liit ja Veinivilla koduveini- ja siidrikonkurss 2020 saab punkti 18. augustil, mil pidulikul autasusta misel kuulutatakse välja võitjad. Konkursi kümnenda toimumisaasta tähistamiseks valitakse seekord kõigi varasemate aastate parimate hulgast ka Aastate Vein.

Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liige ja koduveini konkursi eestvedaja Tiina Kuuler tõdes, et koroonaviirus pani ka pikkade traditsioonidega konkurssi oma plaane muutma.

«Varasematel aastatel oleme võistluse finaali ja autasustamise viinud läbi Eesti Väikepruulijate Festivalil, kuid juba kevadel nägime, et peame konkursi korralduses muudatusi tegema,» ütles Kuuler. «Pikendasime veinide ja siidrite saatmise tähtaega, edasi lükkusid eelvoorud ja finaal. Võitjad valis 29. juulil toimunud finaalis välja ekspertidest koosnev žürii.»

Sel aastal osales konkursil 54 veini 25 autori veinikeldritest. «Kõige rohkem laekus sõstraveine - 13. Ootamatult vähe oli õunaveine, vaid kümme,» ütles Kuuler. Ta lisas võistluse iseloomustamiseks, et sel korral torkas silma ka rabarberi kui tooraine vähene kasutamine. «See-eest saadeti üsna mitu rukki- ja viinamarjaveini.»

Siidrite ja vahuveinide osakaal jäi sel aastal väikseks, kokku saadeti vaid kolm jooki. «Kindlasti mõjutas kevadine eriolukord ka tänavuaastast osavõttu, sest inimestel olid omad mured,» mõistab Kuuler, kuid on siiski rõõmus, et konkurss toimus ja ka sel aastal saab Eestis valminud koduveine tutvustada. «Ümmarguse sünnipäeva äramärkimiseks valis žürii seekord kõigi varasemate võistluste auhinnatud veinide hulgast välja ühe enim meeldinud joogi, mis saab nimetuse Aastate Vein,» kinnitas Tiina Kuuler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles